Kontaktoplysninger

Restaurant Panorama
Køkken åbent kl. 11.00 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 20

Bistroen
Køkken åbent kl. 11.00 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 21
NYBORG STRAND
Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Online booking


 
 

 


NYBORG STRAND

Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Opera på Stranden 2016

Beskrivelse

Her kan du se programmet, praktiske oplysninger og aktiviter for dette kursus.

Kursus fra: 15. oktober - 18. oktober

Download brochure her

I 2011 blev ”Opera på Stranden” afholdt for første gang. Den overvældende store interesse, der var det første år, gentog sig årene efter, så derfor er det helt naturligt at fortsætte med en ny ”Opera på Stranden” i 2016. Igen i år har vi bestræbt os på at præsentere et program, som kan leve op til forventningerne fra tidligere deltagere, men også inspirere nye operainteresserede i at opleve fantastiske indlæg, koncerter og meget mere på et højt kunstnerisk niveau. Arrangørerne af ”Opera på Stranden” er pianist Erik Kaltoft, projektleder Inge-Lise Vestergaard-Poulsen, operasanger Ingelise Suppli, lektorerne Hanna og Aage Christiansen samt Niels Ole Vestergaard-Poulsen, som alle deltager på forskellig vis i forbindelse med afholdelse af ”Opera på Stranden”. Intentionerne med disse fire dage med opera – set fra mange forskellige vinkler – er at give deltagerne mulighed for at mødes med og lytte til erfarne kunstnere, der gennem et langt liv – på forskellig vis – lever i operaens verden.

Pris i enkelt- eller dobbeltværelse Kr. 4.050,- pr. person

 

erik kaltoft Erik Kaltoft: Pianist. Har fået sin pianistiske og musikalske uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium og har senere perspektiveret den i Frankrig hos Yvonne Lefébure. Hans musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kammermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret i Sydamerika, Japan, Korea, Kina, Vietnam og de fleste europæiske lande. Erik Kaltoft har i særlig grad været engageret i det århusianske musikliv gennem mangeårige tilknytninger til bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Århus Sommeropera og Århus Sinfonietta, og den stærke interesse for samtidsmusikken afspejler sig i hans medvirken ved uropførelsen af mere end 200 værker – hovedsagelig danske. Fra 2005-2010 professor ved Det Fynske Musikkonservatorium
   
ingelise suppli Ingelise Suppli: Operasanger, sangpædagog. Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium afsluttende med Musikpædagogisk eksamen og Diplomeksamen i sang. Hun har gennem årene haft et alsidigt virke som opera- og koncertsanger sideløbende med sit arbejde som sangpædagog på konservatorierne i Aarhus og Aalborg. Har givet en del kurser i korisk stemmelægning og er sammen med dirigenten Søren Birch forfatter til bogen ”Koropsyngning og stemmedannelse”.
   
inge lise vestergaard poulsen Inge-Lise Vestergaard-Poulsen: Forhenværende projektleder Talentkonkurrencen Unge Sangere. Kostumier Herning Kongrescenter. Produktionsleder på forestillinger samme sted. 2 x modtager af Ikast Bys Initiativpris. Medinitiativtager til mange kulturprojekter i Herning/Ikast – bl.a. Opera Bio, Klassisk Musikfestival 336, Børnemusicals koncerter m.m.
   
niels ole vestergaard poulsen Niels Ole Vestergaard-Poulsen: Indtil marts 2012 formand for Nyborg Strand.
Tidligere indehaver af strikvarefabrik (Belika). Aktivt bestyrelsemedlem i virksomheder, fonde og foreninger.
   
hanna christiansenaage christiansen Hanna Christiansen og Aage Christiansen: Hanna og Aage Christiansen har siden begyndelsen af 70’erne været ansat som musiklærere ved Ikast-Brande Gymnasium. Der har de siden 1976 hvert år stået for opførelse af musikdramatiske værker med skolens elever. Igangsættere og medskabere af mange musikaktiviteter. Bl.a. den landsdækkende talentkonkurrence “Unge Sangere” og KMF336 (Klassisk Musik Festival) i Herning-Ikast området. I 11 år har de stået for den musikalske side af Herning Kongrescenters egne musicalproduktioner.

Program

Lørdag 15. oktober 2016
13:30Ankomst – indkvartering
15:00Velkomstskaffe – Præsentation
15:15Foredrag: Pelle Gudmundsen-Holmgreen, komponist “Op med operaen, ned med operaen” Med udgangspunkt i egne oplevelser som signalør på Det Kgl. Teater og komponist af anti-operaen ”Sol går op, sol går ned”. Med videooptagelser og lydoptagelser fra opsætning
16:15Pause
16:30Foredrag fortsat
18:00Middag
20:00Koncert med Lars Møller, baryton og Erik Kaltoft, klaver
Søndag 16. oktober 2016
09:00Dagens sang
09:15Foredrag: Bent Nørgaard, librettist, instruktør “Hvorfor opera ikke er teater!” Kom med ind i operaens maskinrum og hør om Bent Nørgaards arbejde med libretto og instruktion. Hvordan skaber man en god tekst til en opera. Hvordan arbejder man sammen med en
10:15Pause
10:30Foredrag fortsat
12:00Frokost
14:30Syng mere og bedre ved Hanna Christiansen og Ingelise Suppli
15:00Kaffe
15:15Foredrag: Marie í Dali, scenograf ”Opera i stort format. ……en scenografs arbejde fra ide til snørebånd og skruer.”
16:15Pause
16:30Foredrag fortsat
18:00Middag
20:00Koncert med kgl. operasanger Ulla Kudsk, mezzosopran og Erik Kaltoft, klaver
Mandag 17. oktober 2016
09:00Dagens sang
09:15Foredrag: Niels Muus, dirigent
10:15Pause
10:30Foredrag fortsat
12:00Frokost
14:30Syng mere og bedre ved Ingelise Suppli og Hanna Christiansen
15:00Kaffe
15:15Foredrag: Kgl. Operasanger Tina Kiberg ”Evig søgen efter balance”
16:15Pause
16:30Den Fynske Opera præsenterer uddrag fra den kommende sæsons program
19:00Festmiddag
Tirsdag 18. oktober 2016
09:00Værelserne forlades/afregning med hotellet
10:00Dagens sang
10:15Foredrag med operasanger ved Den Jyske Opera, Jesper Bruun-Jensen
12:00Frokost – derefter afrejse

Personer

peter bruun  Peter Bruun, komponist. Opera er måske tæt på en “urform” for menneskeligt udtryk. I operaen gennemlever vi noget sammen - personerne på scenen og tilhørerne sammen med dem. Ordene, musikken og det sceniske udtryk handler alt sammen om at være til stede med sin krop og sin stemme og at være i dialog med hinanden. Det er en dialog, som ikke så meget handler om, hvad der foregår, som snarere om, hvordan vi har det. Måske netop opera peger på, at sprog, såvel som musik, som også gestisk, scenisk udtryk har rod i den samme menneskelige egenskab: Trangen til at prøve at forstå hinanden. Trangen til at have et samvær, hvor vi udtrykker vores egne indre, sjælelige bevægelser i et håb om, at de besvares af de bevægelser, vi fornemmer i andre.

Jeg vil fortælle om mine tanker om musik og særlig om at arbejde med opera. Og jeg vil give lyd- og videoeksempler fra de operaer, jeg har været med til at skabe
   
 lars møller Lars Møller, baryton er fra Herning, hvor han trådte sine musikalske barnesko. I 1998 deltog han i Talentkonkurrencen Unge Sangere. Senere eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium med undervisere som Lars Thodberg Bertelsen, professor Peer Birch og professor Erik Kaltoft. Blev derefter optaget på Operaakademiet. Allerede som studerende på Operaakademiet debuterede Lars Møller på Den Kongelige Opera som Dr. Falke i ”Flagermusen”. Her vendte han senere tilbage som en meget rost Papageno i ”Tryllefløjten”.
Lars Møller har været medlem af solistensemblet på National Theater Mannheim siden 2007 i roller som Eugen Onegin, Figaro, Marcello, Eisenstein og grev Almaviva. Han har optrådt som gæstesolist i operahuse i hele Europa og som oratoriesolist i blandt andet Mozarts og Faurés ”Reqium”, Bachs ”juleoratorium” og Händels ”Messias”. Er engageret ved Den Jyske Opera. Lars Møller har vundet adskillige priser og udmærkelser bl.a. andet Aalborg Opera Pris i 2009 og Aksel Schiøtz prisen i 2011.
   
bent nørgaard Bent Nørgaard, librettist, instruktør arbejder både som instruktør og dramatiker.
Han har iscenesat over 50 teaterstykker og operaer herunder ”Ariodante” på Den Fynske Opera (’02), ”Sigurd Dragedræber” på Det Kongelige Teaters Takkelloftet (’06), ”Robottens Anatomi” på Teaterhuset i Odense (’09) og ”Kærlighedens Dampe” på Århus Sommeropera (’09), hvoraf han havde skrevet librettoen til både ”Sigurd Dragedræber” og ”Kærlighedens Dampe”. I denne sæson står han for iscenesættelsen af “Lysistrate” på Den Fynske Opera. I sin egenskab af dramatiker har han skrevet over 40 opførte manuskripter. Heraf kan nævnes ”Den som tror” på Team Teatret (’93), ”Var det en blå Volvo” sammen med S. Frank på Det Mindste Teater (‘98), ”Sagaen om Regnar Lodbrog” på Zangenbergs Teater (’02) og ”Lys over Svendborg” på Baggårdteatret (’03). Bent Nørgaard har tidligere været Kunstnerisk leder af Tåstrup Teater i perioden 1984-87. Han har senest været ansat som Centerleder ved Center for Kunst og Videnskab ved Syddansk Universitet i Odense. I dag underviser han på Syddansk Musikkonservatorium, er tilknyttet Esbjerg Ensemble som artist in residence og driver selvstændig virksomhed som kommunikationskonsulent. Priser og legater: Bent Nørgaard har blandt andet modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat, Danske Dramatiker Forbunds arbejdslegat og Danske Filminstruktørers arbejdslegat.
   
helle gössler Helle Gössler, sopran startede sin uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole i 2008 ved Armeen Rasmussen. I 2010 fik Helle muligheden for at flytte til Paris, og gennem tildelte legater studerede hun privat ved lærer på National Opera De Paris. Efter tre år i udlandet genoptog Helle i 2013 studierne på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Eva Hess Thaysen. Derudover har Helle i en længere årrække modtaget undervisning ved operasanger Henriette Bonde-Hansen.
Helle har lavet mange koncerter og oratorier i ind- og udland bl.a. Hong Kong, Shanghai, Manila, USA og Paris og har optrådt med flere orkestre herunder Shanghai Symfoniorkester. Helle har lavet et hav af kirkekoncerter og gallakoncerter med kunstnere verden over.
   
marie í dali Marie í Dali er en anerkendt scenograf og kostumedesigner, uddannet fra Wimbledon School of Art i London 1993. Gennem sit mangeårige virke, ofte i tæt samarbejde med scenograf Steffen Aarfing, har hun indtaget danske såvel som internationale scener rundt om i verden og skabt magiske universer og kostumer til alt lige fra realistisk hverdagsdrama til storslået ballet, opera og film. I samråd med tidl. operachef for Det Kgl. Teater, Kasper Holten, har Marie í Dali kreeret utallige scenografier og kostumedesigns til blandt andet Wagners ”Ringen” og sidst medvirket i skabelsen af operafilmen ”Juan”. Tidligere skabte hun scenografien til den anmelderroste, moderniserede hiphop-version af Hoffmanns ”Nøddeknækkeren”, der stadig formår at trække fulde huse, når den genopsættes år efter år. Marie í Dali mestrer med andre ord scenografiens kunst med sin kæmpe palet af mangeårig erfaring, teknisk formåen og for et hvert projekt – en inspirerende idérigdom. Seneste opgaver:
Den Fynske Opera’s urpremiere på ”Andre Bygninger”, med scenografi og kostumer af Marie.
Kostumedesign til ”Candide” Den Fynske Opera 2015.
”Mio min Mio” på Helsingborgs Stadsteater, åbnede i november 2015, med scenografi og kostumer af Marie.
Kommende opgaver bl.a.: Kostumedesign ”Jeppe på Bjerget”, Grønnegårdsteatret 2016.
   
niels muus Niels Muus, dirigent (født 1958 i West Chester, Pennsylvania) er en dansk dirigent og pianist, bosat i Wien.
Niels Muus har bl.a. studeret ved Det Jyske Musikkonservatorium og har været elev hos Franco Ferrara, Jakob Gimpel, Tatjana Nikolajeva og Carlo Zecchi.
Fra 1992 til 1999 var Niels Muus chefdirigent ved Landestheater i Innsbruck, hvor han bl.a. stod for opførelser af Carl Nielsens ”Maskarade” og ”Antikrist” af Rued Langgaard.
I årene 1999 til 2003 var han dirigent og casting director ved Volksoper i Wien. Han har dirigeret symfonisk musik og operaer i koncertsale og operahuse i mange lande. Niels Muus er siden 2013 professor ved Musik und Kunst Privatuniversität Wien og leder af Opera Masters Program ved denne institution.
På CD og DVD er Niels Muus præsenteret på flg. Labels DEUTSCHE GRAMOPHONE, DANACHORD,
ARTHAUS MUSIK, TDK/RAI, DENON, GRAMOLA etc.
Har modtaget Jacob Gade legatet og DR Radio Pris. Er for 2016 nomineret for den amerikanske mediepris Pulitzer.
   
jesper bruun jensen Jesper Bruun-Jensen, bas Født i 1955 uddannet ved Statskonservatoriet i Sofia, Bulgarien. Debuterede på Statsoperaen i Burgas som Sarastro i ”Tryllefløjten”, og året efter kunne han opleves i rollen som Ramfis i ”Aida” på nationaloperaen i Sofia.
Jesper Bruun-Jensen vendte i 1983 tilbage til Danmark, da Den Jyske Opera havde brug for en Sarasto.
Han har haft opgaver på Århus Sommeropera. Den anden Opera. Opera Vest i Bergen. Som koncert- og oratoriesanger har han bl.a. medvirket i Bach ”MatthæusPassion” og ”JohannesPassion” m.fl. I Den Jyske Opera har han siden 1983 sunget adskillige roller: ”Tosca”, ”Manon Lescaut”, ”Pigen fra Vesten”, ”La Traviata”, ”Rigoletto”, ”Tryllefløjten”, ”Skriftestolen”. Derudover mange engagementer indenfor koncert, revy, reklame, tv og teater.
   
tina kiberg Tina Kiberg, sopran Kgl. kammersanger, er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet 1985. Tina havde sin debut i 1983 som Leonora i ”Maskarade” og har fra 1983-2015 været en af de førende sopraner på Det Kgl. Teater med et bredt repertoire af komponister som Mozart, R. Strauss, R. Wagner, Puccini, Verdi, Tjaikovskij etc…
Debut på Den Jyske opera i 1988 som Desdemona, på Den ny opera i Esbjerg i 2007 som Brünhilde, på Den Fynske opera i 2015 som Paura i Andy Papes nyskrevne opera ”Andre Bygninger” og på Det Ny Teater i 2015 som Abbedissen i ”Sound of Music”.
Tina har desuden igennem 25 år haft en omfattende udlandskarriere især med roller af Mozart, R. Strauss og R. Wagner, bl.a. Elisabeth i ”Tannhäuser” og Sieglinde i ”Walküre” ved Wagnerfestspillene i Bayreuth fra 1992-1998, og Pamina i ”Tryllefløjten” på Metropolitan-operaen i New York 1995. Omfattende oratorie- og liedkoncert-virksomhed hjemme og i udlandet; medvirker på en lang række CD’er og DVD’er; bl.a. Solo-lied-cd ”Så Tag mit Hjerte” (dacapo 2010), ”Babettes Gæstebud” (Nordisk Film 1987), ”Missa Solemnis” af Beethoven med D. Barenboim og Chicago Symphony Orchestra (Erato 1994) og ”Tannhäuser” (fra Det Kgl. Teater 2010). Medforfatter til selvbiografien ”Liv og Levelse” (Gyldendahl 2014), Ridder af 1. Grad af Dannebrog; Sommer 2016 Master-uddannelse i Elite-sangpædagogik ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
   
ulla kudsk jensen Ulla Kudsk Jensen, Mezzosopran er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium og Operaakademiet i Göteborg.
Hun fortsatte sine studier i New York og Bayreuth, Tyskland.
I 2016 synger Ulla Kudsk Jensen det store parti som Bedste i den nykomponerede opera Lænker af Svend Hvidtfelt Nielsen på Århus Sommeropera.
Partiet som Starenka i ”Jenufa”, af den tjekkiske komponist Janácek, sang Ulla Kudsk Jensen på Den jyske Opera i 2015. Ulla Kudsk Jensen er i øvrigt tilknyttet Operaen i København, hvor hun senest har sunget rollen som Magdelone i ”Maskarade” af Carl Nielsen i anledning af hans 150 års fødselsdag.
Forestillingen var også en del af Aarhus Festuge i september 2015 og skal igen på turné i Danmark i
november/december 2016. Ulla skal også synge Magdelone i Den Fynske Operas opsætning i foråret 2017.
På Det Kongelige Teater synger hun endvidere rollerne som Mary i ”Den Flyvende Hollænder”, Mrs. Quickly i
”Falstaff”, Ulrica i ”Maskeballet”, Tredje Dame i ”Tryllefløjten”, Annina i ”La Traviata”, Erste Magd i ”Elektra”, Auntie i ”Peter Grimes”, Tilfreds Moder i ”Tjenerindens fortælling”, Fru von Plessen i ”Livlægens besøg”, Kromutter i ”Boris Gudenov” og flere andre.
I Wagners operaer og på den prisbelønnede DVD ”The Copenhagen Ring” sang hun partierne som
Schwertleite i ”Valkyrien” og Flosshilde i ”Ragnarok”.
   
frederik päevatalu rolin Frederik Päevatalu Rolin, baryton (f. 1988) er uddannet hos Kirsten Buhl Møller ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og studerer nu på Operaakademiet.
Han har blandt andet medvirket i Ravels opera ”L’enfant et les Sortileges” på DKDM og har sunget Schaunard i ”La Bohème” med Opera Frederiksberg. I sommeren 2013 sang han Baron Douphols parti i ”La Traviata”. I 2014/15 var han havmanden i Hilda Sehesteds ”Agnete og Havmanden”, solist i Faurés ”Requiem” i Malmø og sang Fyrst Yamadori i Det Kongelige Teaters turnéudgave af ”Madame Butterfly”. Frederik Rolin har flere gange været bassolist i ”Fynsk Forår”, og i 2015 sang han Angelotti i ”Tosca” med GuidOpera. Han har desuden optrådt med sange af Carl Nielsen ved adskillige koncerter. I 2016 medvirker han ved Aalborg Opera Festival, Klassisk Lillesand, Opera på Stranden, GuidOperas opførelse af ”Rigoletto” samt i ”Messias” i Malmø.
Har netop modtaget et stipendium Léonie Sonnings Musikfond
   
fynske opera Den Fynske Opera så dagens lys med en succes-opsætning af La Bohème i 1948. Operaen ligger i midten af Danmark – og på en måde også i midten af genren: Den Fynske Opera ser det på den ene side som sin opgaven at producere nye operaer og udvikle genren. På den anden side lægger Den Fynske Opera stor vægt på at være en imødekommende kulturinstitution.
Det må godt være nemt at gå i operaen – og meget af repertoiret findes også i den lidt lettere ende. Det er i krydsfeltet mellem det nye og udfordrende samt det velkendte og ”lette,” at Den Fynske Opera lever og ånder.
Derfor er operaens slogan ”kom nærmere.” Publikum skal opleve det overalt – forestillinger i kaffebaren og på scenen. Så håber vi, at vores gæster – lige som os selv – hele tiden bliver lidt mere modige og klar til den næste nyopsætning.
Den Fynske Opera har samarbejdet med bl.a. instruktører som...Daniel Bohr, Kim von Binzer, Ole Møllegaard, Kasper Wilton, Ulla Ankerstjerne, Anders Nyborg, Kit Eichler, Hanne Hedelund, Tzara Tristana og Anne Barslev.
Komponister som...Andy Pape, Niels Marthinsen, Rasmus Zwicki, Bo Holten og Svend Hvidtfeldt.
Og sangere som...Aage Haugland, Henriette Bonde Hansen, Jesper Buhl, Kurt Ravn, Pia Schnack, Elsebeth Lund, Pauline Sæther, Mette Ejsing, Mikael Kristensen, Gisela Stille, Kristine Becker Lund, Pia Hansen, Gert Henning Jensen samt en række lokale talenter udgået fra Det Fynske Musikkonservatorium, så som Niels Thåstrup, Yvonne Schouenborg, Vibeke Krogsgård og Liv Oddveig Midtmageli.
Jesper Buhl har siden 2007 været chef for Den Fynske Opera.
I 2015 oplevede DFO at blive nomineret og modtage en Reumert for bedste opera – “Andre bygninger”.

Tilmeld kursus

Jeg/vi tilmelder mig/os til Opera på Stranden 2016
Bemærkning til tilmelding:

Alle felter med * skal udfyldes!