Kontaktoplysninger

Restaurant Panorama
Køkken åbent kl. 11.00 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 20

Bistroen
Køkken åbent kl. 11.00 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 21
NYBORG STRAND
Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Online booking


 
 

 


NYBORG STRAND

Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Opera på Stranden 2019

Beskrivelse

Her kan du se programmet, praktiske oplysninger og aktiviter for dette kursus.

Kursus fra: 12. oktober - 15. oktober

Download programmet her

I 2011 blev ”Opera på Stranden” afholdt for første gang. Den overvældende store interesse, der var det første år, gentog sig årene efter, så derfor er det helt naturligt at fortsætte med Opera på Stranden i 2019.
Igen i år har vi bestræbt os på at præsentere et program, som kan leve op til forventningerne fra tidligere deltagere, men også inspirere nye operainteresserede i at opleve fantastiske indlæg, koncerter og meget mere på et højt kunstnerisk niveau. Arrangørerne af “Opera på Stranden” er pianist Erik Kaltoft og projektleder Inge-Lise Vestergaard-Poulsen, operasanger Inge-Lise Suppli, lektorerne Hanna og Aage Christiansen samt Niels Ole Vestergaard-Poulsen, som alle deltager på forskellig vis i forbindelse med afholdelse af “Opera på Stranden”.
Intentionerne med disse fire dage med opera – set fra mange forskellige vinkler – er at give deltagerne mulighed for at mødes med og lytte til erfarne kunstnere, der gennem et langt liv – på forskellig vis – lever i operaens verden.

Pris i enkelt- eller dobbeltværelse Kr. 4.196,- pr. person

erik kaltoft Erik Kaltoft: Pianist. Har fået sin pianistiske og musikalske uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium og har senere perspektiveret den i Frankrig hos Yvonne Lefébure. Hans musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kammermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret i Sydamerika, Japan, Korea, Kina, Vietnam og de fleste europæiske lande. Erik Kaltoft har i særlig grad været engageret i det århusianske musikliv gennem mangeårige tilknytninger til bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Århus Sommeropera og Århus Sinfonietta, og den stærke interesse for samtidsmusikken afspejler sig i hans medvirken ved uropførelsen af mere end 200 værker – hovedsagelig danske. Fra 2005-2010 professor ved Det Fynske Musikkonservatorium
   
ingelise suppli Ingelise Suppli: Operasanger, sangpædagog. Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium afsluttende med Musikpædagogisk eksamen og Diplomeksamen i sang. Hun har gennem årene haft et alsidigt virke som opera- og koncertsanger sideløbende med sit arbejde som sangpædagog på konservatorierne i Aarhus og Aalborg. Har givet en del kurser i korisk stemmelægning og er sammen med dirigenten Søren Birch forfatter til bogen ”Koropsyngning og stemmedannelse”.
   
inge lise vestergaard poulsen Inge-Lise Vestergaard-Poulsen: Forhenværende projektleder Talentkonkurrencen Unge Sangere. Kostumier Herning Kongrescenter. Produktionsleder på forestillinger samme sted. 2 x modtager af Ikast Bys Initiativpris. Medinitiativtager til mange kulturprojekter i Herning/Ikast – bl.a. Opera Bio, Klassisk Musikfestival 336, Børnemusicals koncerter m.m.
   
niels ole vestergaard poulsen Niels Ole Vestergaard-Poulsen: Indtil marts 2012 formand for Nyborg Strand.
Tidligere indehaver af strikvarefabrik (Belika). Mangeårig formand for Dansk Textil- og Beklædning, bestyrelsesmedlem i Dansk Arbejdsgiverforening, formand for professionel fodbold i Ikast, medlem af Ikast Byråd. Tildelt Den Midtjyske Erhvervslederpris i 1983. Oldermand for Hosebinderlaget.
   
hanna christiansen
aage christiansen
Hanna Christiansen og Aage Christiansen: Hanna og Aage Christiansen har siden begyndelsen af 70’erne været ansat som musiklærere ved Ikast-Brande Gymnasium. Der har de siden 1976 hvert år stået for opførelse af musikdramatiske værker med skolens elever. Igangsættere og medskabere af mange musikaktiviteter. Bl.a. den landsdækkende talentkonkurrence “Unge Sangere” og KMF336 (Klassisk Musik Festival) i Herning-Ikast området. I 11 år har de stået for den musikalske side af Herning Kongrescenters egne musicalproduktioner.

Program

Lørdag 12. oktober 2019
13:30Ankomst og indkvartering
15:00Velkomstkaffe og præsentation
15:15Stine Rosengren, sopran, journalist m.m. “Rosengrens Roller & Radio”
16:15Pause
16:30Peter Lodahl, tenor, operachef for Copenhagen Opera Festival
18:00Middag
20:00Koncert med: Sofie Elkjær Jensen, lyrisk sopran. Erik Kaltoft, klaver
Søndag 13. oktober 2019
07:00Morgenmad
09:00Dagens sang
09:15Lars Ole Bonde, musikprofessor ”Humor, drama og dramaturgi i Bent Lorentzens musikdramatik”
10:15Pause
10:30Lars Ole Bonde, fortsat
12:00Frokost
14:30”Syng mere og bedre” Hanna Christiansen, klaver og Ingelise Suppli, sanginstruktør
15:00Kaffe
15:15Morten Staugaard, kgl. operasanger, bas ”Fra skuespiller til kongelig operasolist”
16:15Pause
16:30Helene Gjerris, operasanger ”Fra talent til professionel – hvilke elementer lægges der vægt på i vurderingen af, om et ungt talent har potentiale til en professionel karriere. Hvordan arbejdes der i udd. med at udvikle teknik og kunstnerisk bevidsthed.
18:00Middag
20:00Koncert med: Mathias Hedegaard, tenor Erik Kaltoft, klaver
Mandag 14. oktober 2019
07:00Morgenmad
09:00Dagens sang
09:15Leif V.S. Balthzersen, musikhistoriker” Richard Strauss og Rosenkavaleren – den mest populære blandt hans mange operaer”
10:15Pause
10:30Foredrag/operafilm fortsættes
12:00Frokost
14:30”Syng mere og bedre” Hanna Christiansen, klaver og Ingelise Suppli, sanginstruktør
15:00Kaffe
15:15Henrik Engelbrecht, dramatur, forfatter m.m. "Hjertet brast i toner - med H.C. Andersen Operaen.
16:30Pause
16:45Frederikke Kampmann, sopran Anders Christensen, tenor. Erik Kaltoft, klaver ”Koncert”
19:00Festmiddag med underholdning
Tirsdag 15. oktober 2019
07:00Morgenmad
09:00Værelserne forlades/afregning med hotellet.
10:00Dagens sang
10:15Peter Borgwardt/Uffe Borgwardt. "Fra scene til TV og biograf".
12:00Frokost og derefter afrejse

Personer

morten staugaard  Morten Staugaard, bass, kgl. operasanger.
Den danske bas, Morten Staugaard har på rekordtid gjort sig bemærket som et af de mest interessante talenter på den danske operascene. Han er oprindeligt uddannet på Skuespillerskolen og har desuden medvirket i en lang række musicals, men da han debuterede i 2012 som Sarastro/ TRYLLEFLØJTEN på Den Ny Opera stod det klart, at her var noget helt nyt og særligt på færde. Med scenisk nærvær og en smuk velmoduleret basstemme, besidder han en meget stærk og autentisk profil, der er efterspurgt på alle operascener i dag.

helene gjerris

Helene Gjerris, operasanger.

Professor og faggruppeleder ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Helene Gjerris er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og École Philippe Gaulier i London og begyndte allerede i 1987 sin professionelle karriere som sanger i vokalensemblet Ars Nova. På de europæiske barokscener har hun optrådt i operaer af Händel, Monteverdi og Cavalli, og på Den Jyske
Opera, Aarhus Sommeropera og Den Ny Opera har hun blandt andet sunget klassiske operapartier som Cherubino i ”Figaros Bryllup” og Maddalena i ”Rigoletto” og er blevet berømmet for sine fortolkninger af hovedrollerne i Bizets ”Carmen” og Rossinis ”Askepot”. Hun har desuden optrådt som solist med alle de danske symfoniorkestre med både oratorie- og koncert-repertoire.
Helene Gjerris har indspillet en lang række cd’er, hovedparten med moderne
dansk vokalmusik.
For sit alsidige virke som opera- og koncertsanger har Helene Gjerris modtaget
Musikanmelderringens Kunstnerpris, Tagea Brandts Rejselegat, Reumerts talentpris, Gladsaxe Musikpris og Dansk Komponistforenings Kunstnerpris.
Fra 2004 har Helene Gjerris været en værdsat sangunderviser på konservatorierne i København og Odense. Siden 2016 har hun været professor i sang på Det
Kongelige Danske Musikkonservatorium og varetager dér uddannelsen af unge
sangere på alle niveauer af konservatoriets og operaakademiets uddannelser

stine rosengren

Stine Rosengren, sopran.

Dansk operasanger og P2-vært. Stine Rosengren er diplomuddannet klassisk sanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har arbejdet som freelance operasanger siden 2003. I 2012 tog hun en fagjournalist-uddannelse og arbejder nu som sanger og som vært på DR P2. Du kan blandt andet møde Stine Rosengren i programmet Stines Søndag, hver søndag formiddag på P2 og søndag aften i programmet The Sound of Musical, hvor hun danner makkerpar med danseren Silas Holst.

sofie elkjær jensen

Sofie Elkjær Jensen, lyrisk sopran.

Født og opvokset i Slagelse. Debuterede på Det Kongelige Teater i 2010 som Papagena i Mikael Melbyes opsætning af Tryllefløjten. Uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2008 og Operaakademiet i 2011. Højdepunkter i karrieren: Hver gang, jeg har sunget på Det Kongelige Teater, og især da jeg fik min fastansættelse. At blive nomineret til en Reumert for Årets Sanger i 2014 for min præstation i Menottis The Old Maid and the Thief, og i 2016 da jeg medvirkede i Adès Powder her Face, som vandt en Reumert for Årets Opera. I 2019 Drot og Marsk.

henrik engelbrecht

Henrik Engelbrecht, dramatur, forfatter m.m.

Arbejder både som kunstnerisk konsulent for en række organisationer, bl.a Det Kongelige Teater og Tivoli, og med at formidle opera og klassisk musik for så mange som muligt, bl.a. gennem foredrag, introduktioner og som podcastproducent for DR P2. Henrik Engelbrecht var 2010-2015 musikchef i Tivoli og var inden da ansat som
operadramaturg på Det Kongelige Teater i Kasper Holtens cheftid. I 1990’erne var Henrik Engelbrecht studievært og operaredaktør ved DR’s P2 og er forfatter til flere
bøger og utallige artikler om klassisk musik og opera.
Henrik Engelbrecht har gennem de sidste 20 år holdt masser af foredrag i mange sammenhænge og bliver ofte inviteret i studiet som ekspert i TV-nyhedssammenhænge (TV-avisen, Deadline, TV2 News m.v.), når det drejer sig
om opera og klassisk musik – og har også været deltager i Den klassiske musikquiz på DR TV.
mathias hedegaard Mathias Hedegaard, tenor.
Har på få år slået sit navn fast som en efterspurgt og prisbelønnet lys lyrisk tenor. Mathias Hedegaard er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og på
Opera Akademiet med Kirsten Buhl Møller som lærer. Allerede under sin studietid debuterede han i 2006 på Det Kgl. Teater som Gastone i LA TRAVIATA og fik samme år stor succes i dobbeltrollen som Verner/Daniel i urpremieren på Svend Hvidfeldt Nielsens EDENS GAVE.
I 2007 sang han Acis i Händels ACIS AND GALATHEA på Innsbrucker Alte Musikwochen i Stephen Lawless’ iscenesættelse og med Lars Ulrik Mortensen som dirigent, en rolle han siden også sang på Oude Muziek Festival Utrecht. November 2018 kunne man på Den Fynske Opera opleve Mathias i ”Til døden os skiller”.

leif v.s. balthzersen

Leif V.S. Balthzersen, mag.art.

Mag.art. i musikvidenskab og har været musikchef for hhv. Sønderjyllands og Aarhus Symfoniorkester og har undervist på Aarhus og Københavns Universitet, Det Jyske Musikkonservatorium samt på højskoler og i folkeoplysningsforbundene i hele landet. Han har endvidere været ensemblechef for Århus Sinfonietta og er bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera. Han skriver løbende programnoter og anden formidling af musik og laver overtekster for Den Jyske Opera og er tillige redaktør på Aarhus Universitetsforlag. Han har skrevet bøgerne Mozarts operaer. En guide og Richard Strauss’ orkestermusik. En brugsanvisning.

frederikke kampmann

Frederikke Kampmann, sopran.

Er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Margrete Enevold og fra Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien hos Sylvia Greenberg. Hun var bosat i Wien, hvor hun blandt andet har sunget Søster Konstanze i Les Dialogues des Carmélites, Despina i Cosi fan tutte samt titelrollen i Lucia di Lammermoor. I sæsonen 2016/2017 var hun desuden medlem af Junges Ensemble på Theater an der Wien. Frederikke har gennem tiden modtaget en række legater og priser, og i 2013 blev hun kåret som Årets operatalent på CPH Opera Festival.

lars ole bonde

Lars Ole Bonde, cand.mag.

Cand.mag. (musik, dansk), PhD (musikterapi). Fra 2018 professor emeritus i musikterapi ved AAU og i musik og helse ved Norges Musikkhøgskole, Oslo. 1986-93 var han klassisk musik- og operaproducer i DR. Bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera 1995-2005. Gennem alle årene har han skrevet bøger, artikler, anmeldelser og holdt foredrag om musikdramatiske emner. Udvalgte udgivelser: Rundt om ’Ringen’, Veje til Wagners Verdensteater (1991). Fra Aarhusopera til landsopera. Den jyske opera gennem 50 år 1947-1997. Bent Lorentzen: Musikdramaturgi (red. LOB 2012). ’Institutionen Opera’ i Danmark. 50 års udviklingshistorie. Danish Musicology Online 2018.

peter lodahl

Peter Lodahl, tenor, operachef CPH Opera festival.

Er uddannet på det Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og på Operaakademiet i København. Den danske tenor begyndte sin solistkarriere ved Oper Kiel.
Efterfølgende har han sunget en række bærende partier på Komische Oper i Berlin. Peter har også fået stor international succes i rollerne som Tamino i Tryllefløjten
på Den Tyske Statsopera Berlin og som Don Ottavio i Mozart’s Don Juan på såvel Statsoperaen i Hamburg og på Den Norske Nationale Opera i Oslo. I de senere år har Peter Lodahl sunget på Semperoper, Dresden, i Hamburg, Madrid, Buenos Aires og Wien. Der kan ikke herske tvivl om, at Peters talent er velkendt og efterspurgt på de
mange internationale scener, og han har også – ganske velfortjent – modtaget rungende bifald fra både publikum og anmeldere for såvel hans lyriske fløjlsbløde stemme og hans ærlige og rørende dramatiske optrædener. I 2013 modtog Lodahl Dannebrogsordenen. Siden 2016 har Peter Lodahl været kunstnerisk leder af CPH Opera Festival.

anders christensen

Anders Christensen, tenor.
Begyndte sin musikalske løbebane i Herning Kirkes Drengekor og blev i en meget ung alder benyttet som solist på Den Jyske Opera. Anders har gjort sig bemærket ved koncerter og forestillinger med bl.a. Aarhus Symfoniorkester, Operettekompagniet og Aarhus Sommeropera. Blev for nylig omtalt som ”et stort håb i den Danske Operaverden” i Berlingske Tidende efter han i foråret 2017 optrådte som solist for Herning Kirkes Drengekor i Carnige Hall New York.

peter borgwardt

Peter Borgwardt,
cand.jur. Operaakademiet DR

uffe borgwardt

Uffe Borgwardt,
forstkandidat. Statens Filmskole                                                                                     
   

Tilmeld kursus

Jeg/vi tilmelder mig/os til Opera på Stranden 2019 Ferie med indhold
Bemærkning til tilmelding:

Alle felter med * skal udfyldes!