Kontaktoplysninger

Restaurant Panorama
Køkken åbent kl. 11.00 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 20

Bistroen
Køkken åbent kl. 11.00 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 21
NYBORG STRAND
Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Online booking


 
 

 


NYBORG STRAND

Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Nyborg Strand Samtaler 2020 - ANNULLERET pga Corona

Beskrivelse

Her kan du se programmet, praktiske oplysninger og aktiviter for dette kursus.

Kursus fra: 05. april - 08. april

Dagligt:
Kl. 07.00-10.00 ...Morgenmad
Kl. 12.00..............Frokost
Kl. 18.00..............Middag

Pris for enkelt- eller dobbeltværelse kr. 3.860,- pr. person.

Kabila Trade
er til stede med en salgsudstilling af stenskulpturer fra Zimbabwe v/Birgitte Balslev-Olesen.

Tilrettelæggelse og mødeledelse: Mogens Hansen

Se programmet her

Johanne Schmidt-Nielsen og Per Schultz Jørgensen: Hvordan har børn det?
Ole Hartling og Morten Sodemann: Patient, læge og sygdom
Lotte Blicher Mørk og Esben Kjær: At leve med sine døde
Niels Krause Kjær og Mette Korsgaard: Hvordan står det til?
Christian Friis Bach og Karin Friis Bach: Ansvar ude og hjemme
Mickey Gjerris og Jesper Dalgaard Pøhler: Hvad gør vi med klimaet?
En aften på Badehotellet med Hanna Lundblad.
Gospelaften med Miriam Mandipira.
Hotel Nyborg Strand er stedet, hvor vi taler om samfund, kultur og eksistens.
Vi skal lytte til samtaler mellem mennesker med særlig viden og erfaring.
I grupper kan vi alle bidrage.
At lytte sammen, at spise sammen, at synge sammen, at være sammen,
alt sammen giver det os mulighed for at blive klogere på os selv, hinanden og livet.
Alt imens vi har det godt sammen.
Velkommen.

Program

Søndag 05. april 2020
15:00Kaffe og velkomst
15:30Samtale på broen – om verden lige nu! – Journalist og dokumentarist Mette Korsgaard, Journalist og forfatter Niels Krause Kjær
20:00En aften på Badehotellet –Manuskriptforfatter Hanna Lundblad
Mandag 06. april 2020
09:00 Godmorgen Nyborg – Fortæller og forfatter Doris Ottesen
09:45Patient og læge – et sårbart forhold – Overlæge Morten Sodemann Er vi virkelig så syge? – Overlæge Ole Hartling Samtale ved bordene
14:30At leve med sine døde – Hospitalspræst Lotte Blicher Mørk, Journalist og forfatter Esben Kjær
16:00Gruppesamtaler med dagens medvirkende
20:00Gospel-aften – Miriam Mandipira (sang), Kjeld Lauritsen (hammondorgel)
Tirsdag 07. april 2020
09:00Godmorgen Nyborg – Tidl. chef for Kirkens Korshær Bjarne Lenau Henriksen
09:45Hvordan har børn det? – Generalsekretær i Red Barnet Johanne Schmidt-Nielsen, Professor emeritus Per Schultz Jørgensen Samtale ved bordene
14:30Klimaet – Hvad gør vi? – Universitetslektor Mickey Gjerris, Redaktør Jesper Dalgaard Pøhler
16:00Gruppesamtaler med dagens medvirkende
18:30Festaften – Bæredygtig menu
Onsdag 08. april 2020
09:00Godmorgen Nyborg – Professor emeritus Viggo Mortensen
09:45Ansvar hjemme og ude – Tidl. minister og generalsekretær Christian Friis Bach. Medlem af Regionsråd Hovedstaden Karin Friis Bach
12:00Frokost og farvel

Personer

Mette Korsgaard er journalist og arbejder som kortfilmdokumentarist. Hun lavede filmen om Lisbeth Zornig Andersens barndom og senest under titlen ”Min uimodståelige mand”, forsøgte hun at omvende sin mand til at forstå det med ligestilling.

Niels Krause Kjær er den nyomvendte mand, der ellers er kendt som en vidende og vedholdende vært i Deadline. Han har været rektor på Danmarks Journalisthøjskole og lektor på Syddansk universitet. Han er desuden forfatter til to meget roste krimier, senest ”Mørkeland”.

Hanna Lundblad har sammen med sin mand Stig Thorsboe skrevet TV-serierne Krøniken, Lykke og Badehotellet og har samlet et stort publikum med historisk drama og komedie.

Doris Ottesen er teolog og har været præst, men i de seneste år har hun rejst land og rige rundt som fortæller. Især nordisk litteratur har hendes hjerte.

Morten Sodemann er speciallæge i infektionssygdomme og leder af indvandrermedicinsk klinik på Odense Universitetshospital. Han har skrevet flere bøger om forholdet mellem læge og patient.

Ole Hartling har arbejdet dels som mediciner, dels som formidler af de store etiske spørgsmål omkring liv og død og alt det indimellem. Han har været formand for Det etiske Råd.

Lotte Mørk er cand.theol. og har været præst på Rigshospitalet de sidste 16 år. Hun underviser, holder foredrag og arrangerer kurser og konferencer i sundhedsfagligt og kirkeligt regi. Hun er en flittig debattør indenfor medicinsk-etiske emner og har skrevet bogen ”På en måde skal vi dø”.

Esben Kjær er hver lørdag Bagklog på P1, et markant, delvist satirisk aktualitetsprogram. Men efter at have mistet sin syv-årige søn til kræft er han en markant stemme i sorgdebatten med blandt andet bøgerne ”Min usynlige søn” og ”Døden – en overlevelsesguide”. Han er uddannet journalist og cand. scient.pol. Han har arbejdet i New York for Berlingske og som erhvervsredaktør på Politiken, før han kom til DR.

Miriam Mandipira er født og opvokset i Zimbabwe, men har boet i Danmark siden 2007. Sammen med en lang række danske musikere har hun sunget blues, soul og ikke mindst gospel. Hun optræder sammen med Kjeld Lauritsen, der spiller hammondorgel.

Bjarne Lenau Henriksen er teolog og har arbejdet i Kirkens Korshær hele sit liv. Han har lært – og lært os andre – at et menneske er uendelig værdifuldt. Også når det ikke ser sådan ud. Er ulønnet seniorpræst i Horserød Statsfængsel.

Johanne Schmidt-Nielsen er vokset op i et kollektiv. Hun arbejdede som pædagogmedhjælper og var fagligt aktiv. I 2007 kom hun i folketinget for Enhedslisten som en af de yngste nogensinde. Hun blev partiets politiske ordfører, og selv om hun tilhørte et fløjparti, var hun en af folketingets mest velansete medlemmer. Hun er nu generalsekretær i Red Barnet.

Per Schultz Jørgensen har været formand for Børnerådet og professor i socialpsykologi. Han er forfatter til utallige bøger om familie og børn og deres vilkår. I en alder af 86 år er han stadig i fin form, både menneskeligt og fagligt.

Mickey Gjerris er teolog, har forsket i bioetik som lektor på Københavns Universitet. Han har været medlem af Etisk Råd. Han forsker i de etiske aspekter af menneskets forhold til naturen. Han er debattør om klima og miljø.

Jesper Dalgaard Pøhler arbejder med ledelse, filosofi, formidling og klimavenlige færdigretter. Til daglig er han redaktør på Ledernes digitale tidsskrift ”LEDELSE I DAG”. Som 31-årig er han samtalernes yngste deltager.

Viggo Mortensen er teolog og har arbejdet med internationale kirkelige forhold både på Århus Universitet og ved Det lutherske Verdensforbund i Geneve. Han har skrevet en del teologiske bøger.

Karin Friis Bach er uddannet farmaceut og har bl.a. arbejdet med klinisk forskning. Hun blev valgt til Region Hovedstaden for Radikale Venstre i 2013. I dag er hun 2. næstformand i Region Hovedstaden, medlem af Danske Regioners bestyrelse og formand for Danske Regioners sundhedsudvalg.

Christian Friis Bach er egentlig agronom, men har hele sit arbejdsliv arbejdet med forhold i udviklingslande. Han har været international chef i Folkekirkens Nødhjælp, indtil han blev valgt til folketinget for Radikale Venstre i 2011, var udviklingsminister og indtil for nylig generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Sammen driver de et økologisk landbrug.

Mogens Hansen er præst og mediemand, engang en morgenstemme i Danmarks Radio med fred og alt godt. I løbet af dagene holder han trådene i sin hånd.

Tilmeld kursus

Jeg/vi tilmelder mig/os til Nyborg Strand Samtaler 2020 - ANNULLERET pga Corona
Bemærkning til tilmelding:

Alle felter med * skal udfyldes!