Kontaktoplysninger
STRANDEN Restaurant
Køkken åbent kl. 17.30 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 20

Bistroen
Køkken åbent kl. 11.00 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 21
NYBORG STRAND
Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Online booking


 
 

 


NYBORG STRAND

Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Opera på Stranden 2021

Beskrivelse

Her kan du se programmet, praktiske oplysninger og aktiviter for dette kursus.

Kursus fra: 16. oktober - 19. oktober

Se programmet her

I 2011 blev ”Opera på Stranden” afholdt for første gang. Den overvældende store interesse, der var det første år, gentog sig årene efter, så derfor er det helt naturligt at fortsætte med Opera på Stranden i 2021.
Igen i år har vi bestræbt os på at præsentere et program, som kan leve op til forventningerne fra tidligere deltagere, men også inspirere nye operainteresserede i at opleve fantastiske indlæg, koncerter og meget mere på et højt kunstnerisk niveau. Arrangørerne af “Opera på Stranden” er pianist Erik Kaltoft og projektleder Ingelise Vestergaard-Poulsen, operasanger Ingelise Suppli, lektorerne Hanna og Aage Christiansen samt Niels Ole Vestergaard-Poulsen, som alle deltager på forskellig vis i forbindelse med afholdelse af “Opera på Stranden”.
Intentionerne med disse fire dage med opera – set fra mange forskellige vinkler – er at give deltagerne mulighed for at mødes med og lytte til erfarne kunstnere, der gennem et langt liv – på forskellig vis – lever i operaens verden.

Pris i enkelt- eller dobbeltværelse Kr. 4.365,- pr. person

 

erik kaltoft Erik Kaltoft: Pianist. Har fået sin pianistiske og musikalske uddannelse på Det Jyske
Musikkonservatorium og har senere perspektiveret den i Frankrig hos Yvonne Lefébure. Hans musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kammermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret i Sydamerika, Japan, Korea, Kina, Vietnam og de fleste europæiske lande. Erik Kaltoft har i særlig grad været engageret i det århusianske musikliv gennem mangeårige tilknytninger til bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Århus Sommeropera og Århus Sinfonietta, og den stærke interesse for samtidsmusikken afspejler sig i hans medvirken ved uropførelsen af mere end 200 værker – hovedsagelig danske. Fra 2005-2010 professor ved Det Fynske Musikkonservatorium.
   
ingelise suppli Ingelise Suppli: Operasanger, sangpædagog. Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium afsluttende med Musikpædagogisk eksamen og Diplomeksamen i sang. Hun har gennem årene haft et alsidigt virke som opera- og koncertsanger sideløbende med sit arbejde som sangpædagog på konservatorierne i Aarhus og Aalborg. Har givet en del kurser i korisk stemmelægning og er sammen med dirigenten Søren Birch forfatter til bogen ”Koropsyngning og stemmedannelse”.
   
inge lise vestergaard poulsen Ingelise Vestergaard-Poulsen: Forhenværende projektleder Talentkonkurrencen Unge Sangere. Kostumier Herning Kongrescenter. Produktionsleder på forestillinger samme sted. 2 x modtager af Ikast Bys Initiativpris. Medinitiativtager til mange kulturprojekter i Herning/Ikast – bl.a. Opera Bio, Klassisk Musikfestival 336, Børnemusicals koncerter m.m.
   
niels ole vestergaard poulsen Niels Ole Vestergaard-Poulsen: Indtil marts 2012 formand for Nyborg Strand. Tidligere indehaver af strikvarefabrik (Belika). Mangeårig formand for Dansk Textil- og Beklædning, bestyrelsesmedlem i Dansk Arbejdsgiverforening, formand for professionel fodbold i Ikast, medlem af Ikast Byråd. Tildelt Den Midtjyske Erhvervslederpris i 1983. Oldermand for Hosebinderlaget.
   
hanna christiansen
aage christiansen
Hanna Christiansen og Aage Christiansen: Hanna og Aage Christiansen har siden
begyndelsen af 70’erne været ansat som musiklærere ved Ikast-Brande Gymnasium.
Der har de siden 1976 hvert år stået for opførelse af musikdramatiske værker med skolens elever. Igangsættere og medskabere af mange musikaktiviteter. Bl.a. den landsdækkende talentkonkurrence “Unge Sangere” og KMF336 (Klassisk Musik Festival) i Herning-Ikast området. I 11 år har de stået for den musikalske side af Herning Kongrescenters egne musicalproduktioner.Program

Lørdag 16. oktober 2021
13:30Ankomst-indkvartering.
15:00Velkomstkaffe og præsentation.
15:15Peter Ettrup Larsen, dirigent ”Det klingende nu”.
18:00Middag
20:00Koncert Thomas Storm, baryton Erik Kaltoft, klaver.
Søndag 17. oktober 2021
09:15Kasper Wilton instruktør, teaterchef ”At instruere opera – tanker og overvejelser, drøm og virkelighed”.
12:00Frokost
14:30Syng mere og bedre Hanna Christiansen, klaver Ingelise Suppli, sang instruktør.
15:15Lise-Lotte Nielsen, sopran kgl. operasanger Inger H. Rasmussen, ph.d. cand.jur.et.art. ”Har opera en plads i juraens verden og omvendt”?
16:30Niels Borksand, dirigent “Børresen – den ‘grønlandske’ opera Kaddara – OG lidt Wagner”.
18:00Middag.
20:00Koncert Philippa Cold, sopran Erik Kaltoft, klaver.
Mandag 18. oktober 2021
09:15Erling Elmark Rasmussen Hvorfor deler Wagner endnu den dag i dag musikelskere i to adskilte grupper? Der er dem, der forguder ham, og dem, der hader ham.
12:00Frokost
14:30Syng mere og bedre Hanna Christiansen, klaver Ingelise Suppli, sang instruktør.
15:00Kaffe
15:15Helge Baun Sørensen ”En lystrejse i sangens verden” En håndplukket buket af danske og udenlandske sangere, der har gjort indtryk på operascener, på grammofon og cd eller fra koncerter, hvor han selv har medvirket.
16:45Eftermiddagskoncert Marie Dreisig, Sopran, William Jønch Pedersen, baryton Erik Kaltoft, klaver.
19:30Festmiddag med underholdning.
Tirsdag 19. oktober 2021
09:00Værelserne forlades/afregning med hotellet.
10:15Jens-Christian Wandt og Erik Kaltoft ”Thi hjertesproget er vers og sang”.
12:00Frokost - derefter afrejse

Personer

peter etrrup larsen Peter Ettrup Larsen, dirigent
Dirigent Peter Ettrup Larsen vil i ord og toner vise, hvad det egentlig er, der sker, når ”nu’et” pludselig bliver håndgribeligt, og teamwork bliver til kunst.
Peter, der både er dirigent og retoriker, bygger bro mellem kropssproget og det talte sprog, og det bliver klart, at musikken spiller ind, hver gang vi taler med hinanden. Det er nemlig ofte musiske færdigheder som f.eks. rytme, timing og scenisk udstråling, der afgør, om vi ”brænder igennem” med vores budskab. Et festligt foredrag, der med musikken som omdrejningspunkt, fokuserer på kommunikation, kropssprog og mellemmenneskelig forståelse. Peter Ettrup Larsen har et internationalt virke som freelance dirigent. Peter er uddannet dirigent fra Sibelius Akademiet, hvorfra han i 2015 tog doktorgraden i symfonisk direktion. Desuden er han cand.
mag. i musikvidenskab og retorik fra Københavns Universitet samt har diplomeksamen i klarinet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Peter er også aktiv som foredragsholder og optræder desuden ofte i radio og TV, f.eks. var det ham, der som coach førte Søs Egelind til sejr i den første sæson af TV-serien Maestro, ligesom han også er et velkendt ansigt fra DR’s ”Den Klassiske Musikquiz”.
thomas storm Thomas Storm, baryton
Tilhører en generation af unge danske sangere, der navigerer stilistisk sikkert i både det klassiske og det moderne repertoire. Thomas har været en hyppig gæst på alle de danske scener, siden han i 2009 debuterede på Det Kgl. Teater i rollerne som Moralès i ”Carmen” og Le Gerolier i ”Les Dialogues des Carmelites” og i 2010/11 sang han ligeledes på Det Kgl. Teater rollerne som Schaunard i ”La Boheme”, Bob i ”Gammeljomfruen og Tyven” og i ”Barberen i Sevilla”. På Fynske Opera har han medvirket i en lang række forestillinger: Justin i ”Dr. Jekylls Advokat”, Con Brio i ”Andre Bygninger”, Danilo i ”Den Glade Enke”, Marcello i ”La Boheme” samt rollen som Guglielmo i ”Cose Fan Tutte”, som udløste flotte anmeldelser og Reumerts Talentpris. I 2014/15 debuterede Thomas på Den Jyske Opera som Schaunard i ”La Boheme”, en rolle han også sang ved DR-Symfoniorkesterets Nytårskoncert i 2015. I sommeren 2019 høstede han stor ros for titelpartiet i Mozarts ”Don Giovanni”, der spillede på Aarhus Sommeropera og Egnsteater Undergrunden.Thomas har medvirket som solist ved Århus, Odense og Sønderjyllands Symfoniorkester samt DR-Symfoniorkester. Derudover har han medvirket som solist ved en række koncerter i udlandet. Thomas Storm har modtaget en stribe af priser og legater: Sonning Musik Stipendium, Aarhus Sommeroperas talentpris, Den Fynske Operas Lars Waage Pris, Reumert talentpris, Hans Voigts mindelegat samt legater fra Vilhelm Hansen og Augustinus til studier i udlandet. Thomas Storm er uddannet fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i 2011. Han har efterfølgende efteruddannet sig i New York hos Gregory Lamar.
kasper wilton Kasper Wilton, instruktør, teaterchef
Debut på Det Ny Teater 1979; aspirant på Aalborg Teater 1981, ansat smst. til 1985; instruktørdebut 1987; freelance skuespiller og instruktør 1987-90; instruktør 1991-96; leder af Vendsyssel Teater 1996; chef for Odense Teater 2000-2010; chef for Folketeatret fra 2010. Instrueret klassikere: Holberg, Oehlenschlæger, Tjekhov. Instrueret opera (debut
2002): Barberen i Sevilla, Liden Kirsten, Der Freischütz, Siegfried; Valkyrien, Rhinguldet. Instruerer frem til 2024 ”Niebelungens Ring” på Den Ny opera i Esbjerg. Nuværende bestyrelser: Dansk Teaterlederforbund (formand), Teatermuseet Hofteatret, Lauritzen Prisen. Priser i udvalg: Hjørring og omegns Kulturpris, Årets Fynbo, Fyns Amts Kulturpris, DR-Fyns lytterpris, Niels C.H. Kjølbye Mindelegat, Teaterdirektørforeningens pris m.fl. En af de to arkitekter bag oprettelsen af brancheorganisationen ”Dansk Teater” 2018.
foto susanne elmark Lise-Lotte Nielsen, sopran, kgl. operasanger
Uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet og Opera Akademiet først i 1980’erne. Fra 1986 til 2012 var hun ansat ved Det Kongelige Teater, hvor hun sang et stort repertoire efter debuten som Barbarina i ”Figaros Bryllup”. I de senere år har hun lagt vægt på skuespilsdelen af sit virke og på Vendsyssel Teater spillet rollen som
Florence Foster Jenkins i forestillingen ”Souvenir” sammen med skuespilleren Henrik Koefoed samt Mrs. Peachum i ”Laser og Pjalter”, begge forestillinger instrueret af Peter Schrøder. På samme teater sang hun Armelia i musicalen ”Ain’t misbehavin” musik Fats Waller. Hun blev i 2012 inviteret til at lave masterclass om Mozart og Da Ponte for unge
sangere hos Nordic Network for Early Opera. Hun er samtidig en flittig foredragsholder og underholder med bl.a. revyviser og sange af Kai Normann Andersen. Hun skrev sammen med Inger Høedt-Rasmussen 2014 artiklen ”Lawyers in opera: the transformation of the legal profession”, som førte til et foredrag på Cambridge University
foto bo gunge Inger Høedt-Rasmussen, phd. cand.jur.et.art.
Udviklingschef og partner i Legal Human Academy. Hun har stor interesse for opera og talent for at kombinere opera og jura. Hun er ekspert i advokatidentitet, ret og samfund og juridisk kommunikation. Hun er cand.jur. (1981), har en supple - rende grad i pædagogik (1996), en bodymind-uddannelse (2002) og er uddannet mediator dels i U.S.A. og dels fra Advokatsamfundet (2003). Fra 2014-2017 var hun fuldtidsforsker på Københavns Universitet. Hun arbejder nu mest internatio - nalt for Europarådet og senest på Luxembourg Universitet. Herudover arbejder hun som konfliktmægler. Sammen med operasanger Lise-Lotte Nielsen har hun skrevet artiklen ”Lawyers in opera: the transformation of the legal profession” i Nordic Journal of Law and Social Research. 5, p. 63-82 (2014). Denne artikel førte i 2015 til et fælles oplæg på Cambridge universitet med Lise-Lotte Nielsen.
foto henrik engelbrecht Philippa Cold, sopran
Har diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden gået i solistklassen i Odense samt på Operastudio i Stockholm. Hun studerer nu hos sopranen Eva Johansson. Philippa Cold vandt 3. pris ved The Lauritz Melchior International Singing Competition i Aalborg i november 2020, hvor hun sang Wagners ”Sieglinde og Senta” med Aalborg Symfoniorkester og dirigent Ralf Weikert. Hun sang rollen som Proserpina i Monteverdis ”L’Orfeo” på Det kongelige Teater med
Concerto Copenhagen. I efteråret 2020 sang hun Gerald Finzis ”Dies Natalis” og Faurés ”Requiem” med Randers Kammerorkester og dirigent David Riddell. Til sommer synger Philippa Cold Fiordiligi i Mozarts ”Così fan tutte” med operagruppen Nontardar i København og Alice Ford i Verdis ”Falstaff” med Den ny Opera i Esbjerg.
foto kasper wilton Jens-Christian Wandt, tenor
Har studeret på konservatoriet i Hamborg i Tyskland. Han fik sin sceniske debut på Det Ny Teater i København i 1995, har bl.a. sunget i Amsterdam, Barcelona, Sydney, Budapest, Prag, Bruxelles og Stockholm. I Danmark har han sunget med alle de danske symfoniorkestre, og sammen med DR-symfoniorkestret og Sigurd Barrett præsenterede han opera for børn i DR-serien ”Sigurd & Operaen”. I 2008 grund lagde Jens-Chr. Verdensballetten, som siden har turneret over hele Danmark med
internationale balletdansere og danske sangere og musikere. Jens-Chr. giver over 50 koncerter årligt i kirker, musikforeninger, kulturhuse m.m. og medvirker i forestillinger på bl.a. Det Ny Teater, Aarhus Teater, Aalborg Teater, Hamletscenen på Kronborg og Gladsaxe Teater. Derudover er han fast solist ved Herning Operafestival. Han har udgivet 4 album med danske sange og gennem tiden fået tildelt flere priser.
foto birgitte holt nielsen Erling Elmark Rasmussen
Studentereksamen fra Christianshavns gymnasium 1960. Ansættelse som organist i den katolske domkirke, Sankt Ansgars Kirke i København 1963-1980. Cand.mag. eksamen fra Københavns Universitet med fagene musik og idræt 1968. Tillægseksamen i faget dansk 1980. Leder af Sankt Petri Kor i København 1982-1988. Ansættelse som lektor ved Christianshavns Gymnasium 1969-2007. Kirkemusikalsk
diplomeksamen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1994. EER’s kompositioner: 7 messer til den katolske kirke, 150 vekselsange til liturgisk brug samt påskeliturgien fra palmesøndag til påskedag. 300 salmemelodier – én til hver af de tekster i salmebogen, som ikke har egen melodi. To kantater til Christianshavns Gymnasium 1970 og 1999. Siden pensioneringen (2007) fra gymnasiet fungerer EER som orgelvikar i en lang række kirker i Storkøbenhavn.
foto jesper nordin Helge Baun Sørensen, vært på DR’s klassiske kanal P2
Vært på programmer som ”Amadeus”, ”På Opdagelse” og senest ”Med Kant”. Uddannet cand.mag. i musik og dansk. Medlem af Radiokoret 1973-90 og desuden Vokalkvartetten ”4 Mand Høj”. I mange år leverandør af det populære P1-program ”Danmark Kort”. Modtog Danmarks Radios Sprogpris 2000.
foto joachim knop Marie Dreisig, sopran
Færdiggjorde sin kandidatuddannelse på DKDM i 2020. Her har hun bl.a. sunget Mahlers 4. symfoni med DKDM Symfoniorkester og været syngende konferencier ved flere af DKDM Messingensembles koncerter. Marie har sunget partier som Grevinde Ceprano og Pagen i ”Rigoletto” på Opera Hedeland; Giselle i ”The Doll Behind the Curtain” på Takkelloftet, Det Kongelige Teater; Stuepigen i ”Hjerter i valsetakt” med OperetteKompagniet; Fosforo i ”La morte d’Orfeo” og Pamina i ”Tryllefløjten”. Læs mere om Marie og hendes kommende koncerter på www.mariedreisig.dk.
foto jesper kongshaug William Pedersen, baryton
Uddannet fra konservatorier i London, München og København. Han har på scenen spillet roller som Dancaïre i ”Carmen”, Figaro i ”Figaros bryllup”, Belcore i ”Elskovsdrikken” og Dr. Falke i ”Flagermusen” m.fl. Som koncertsanger har han optrådt i Wigmore Hall, Barbican Hall London og Philharmonie de Paris. William har et samarbejde med pianist Laurits Dragsted, der for tiden kredser om nyere nordiske samt engelske sange. Læs mere på www.williampedersen.dk.
niels borksand Niels Borksand, dirigent
Dirigent og sanger samt skuespiller med debut på Aarhus Teater 1964. Derefter optræden på stort set samtlige danske scener inkl. 15 sæsoner på Pantomimeteatret i Tivoli som bl.a. Columbines far Kassander. Har virket som operasanger bl.a. på Det Kgl. Teater og i en årrække på Den Jyske Opera i mange komiske tenorpartier.Tourneleder
på 31 tourneer til Grønland 1969-2008 og desuden omfattende medvirken i film, TV og cabaret’er. Fra 2000 dirigentstudier hos Frans Rasmussen og Ole Schmidt samt den østrigske kapacitet Dietfried Bernet, for hvem han også har fungeret som assistent.
13 CD-udgivelser – herunder Hakon Børresens “Kaddara”. Dirigerede Wagners “Ringen” (Jonathan Doves version) Christianskirken i København 2013.

Tilmeld kursus

Jeg/vi tilmelder mig/os til Opera på Stranden 2021 Ferie med indhold
Bemærkning til tilmelding:

Alle felter med * skal udfyldes!