Kontaktoplysninger
STRANDEN Restaurant
Køkken åbent kl. 17.30 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 20

Bistroen
Køkken åbent kl. 11.00 - 21.45
Bestil bord tlf: +45 65 15 05 21
NYBORG STRAND
Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Online booking


 
 

 


NYBORG STRAND

Hotel & Konferencecenter
Østerøvej 2
DK-5800 Nyborg

Tlf: +45 65 31 31 31 
Mail: nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Konferenceafdelingen:
Direkte tlf: +45 65 15 05 51

Opera på Stranden 2022 - Få dobbeltværelser tilbage

Beskrivelse

Her kan du se programmet, praktiske oplysninger og aktiviter for dette kursus.

Kursus fra: 15. oktober - 18. oktober

I 2011 blev ”Opera på Stranden” afholdt for første gang. Den overvældende store interesse, der var det første år, gentog sig årene efter, så derfor er det helt naturligt at fortsætte med Opera på Stranden i 2022.

Igen i år har vi bestræbt os på at præsentere et program, som kan leve op til forventningerne fra tidligere deltagere, men også inspirere nye operainteresserede i at opleve fantastiske indlæg, koncerter og meget mere på et højt kunstnerisk niveau.

Arrangørerne af “Opera på Stranden” er pianist Erik Kaltoft og projektleder Inge-Lise Vestergaard-Poulsen, operasanger Ingelise Suppli, lektorerne Hanna og Aage Christiansen samt Niels Ole Vestergaard-Poulsen, som alle deltager på forskellig vis i forbindelse med afholdelse af “Opera på Stranden”.

Intentionerne med disse fire dage med opera – set fra mange forskellige vinkler – er at give deltagerne mulighed for at mødes med og lytte til erfarne kunstnere, der – på forskellig vis – lever i operaens verden.

Se programmet her

Pris for enkelt- eller dobbeltværelse kr. 4.600,- pr. person

(Vi gør opmærksom på, at der kun er få dobbeltværelser tilbage)

erik kaltoft Erik Kaltoft:
Pianist. Har fået sin pianistiske og musikalske uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium og har senere perspektiveret den i Frankrig hos Yvonne Lefébure. Hans musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kammermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret i Sydamerika, Japan, Korea, Kina, Vietnam og de fleste europæiske lande. Erik Kaltoft har i særlig grad været engageret i det århusianske musikliv gennem mangeårige tilknytninger til bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Århus Sommeropera og Århus Sinfonietta, og den stærke interesse for samtidsmusikken afspejler sig i hans medvirken ved uropførelsen af mere end 200 værker – hovedsagelig danske. Fra 2005-2010 professor ved Det Fynske Musikkonservatorium.
   
ingelise suppli Ingelise Suppli:
Operasanger, sangpædagog. Uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium afsluttende med Musikpædagogisk eksamen og Diplomeksamen i sang. Hun har gennem årene haft et alsidigt virke som opera- og koncertsanger sideløbende med sit arbejde som sangpædagog på konservatorierne i Aarhus og Aalborg. Har givet en del kurser i korisk stemmelægning og er sammen med dirigenten Søren Birch forfatter til bogen ”Koropsyngning og stemmedannelse”.
   
inge lise vestergaard poulsen Ingelise Vestergaard-Poulsen:
Forhenværende projektleder for Talentkonkurrencen Unge Sangere. Kostumier Herning Kongrescenter. Produktionsleder på forestillinger samme sted. 2 x modtager af Ikast Bys Initiativpris. Medinitiativtager til mange kulturprojekter i Herning/Ikast – bl.a. Opera Bio, Klassisk Musikfestival 336, Børnemusicals, koncerter m.m. Initiativtager til Opera på Stranden.
   
niels ole vestergaard poulsen Niels Ole Vestergaard-Poulsen:
Indtil marts 2012 formand for Nyborg Strand. Tidligere indehaver af strikvarefabrik (Belika). Mangeårig formand for Dansk Textil- og Beklædning, bestyrelsesmedlem i Dansk Arbejdsgiverforening, formand for professionel fodbold i Ikast, medlem af Ikast Byråd. Tildelt Den Midtjyske Erhvervslederpris i 1983. Fhv. Oldermand for Hosebinderlaget.
   
hanna christiansen
aage christiansen
Hanna Christiansen og Aage Christiansen:
Hanna og Aage Christiansen blev i begyndelsen af 70’erne ansat som musiklærere ved Ikast-Brande Gymnasium, hvor de havde deres virke i over fyrre år. Der har de alle årene siden 1976 hvert år stået for opførelse af musikdramatiske værker med skolens elever. De har været igangsættere og medskabere af mange musikaktiviteter. Bl.a. den landsdækkende talentkonkurrence “Unge Sangere” og KMF336 (Klassisk Musik Festival) i Herning-Ikast området. I en periode på 11 år har de stået for den musikalske side af Herning Kongrescenters egne musicalproduktioner.

Program

Lørdag 15. oktober 2022
13:30Ankomst – indkvartering
15:00Velkomstkaffe og introduktion
15:15Mads Bille Jeg vil være jægerkorpssoldat eller operasanger
16:15Pause
16:30Mads Bille foredrag fortsat
18:00Middag
20:00Koncert Johanne Højlund, sopran Erik Kaltoft, klaver
Søndag 16. oktober 2022
07:00Morgenmad
09:00Dagens sang
09:15Niels Muus, dirigent
10:15Pause
10:30Niels Muus, foredrag fortsat
12:00Frokost
14:30Syng mere og bedre Syng med Hanna Christiansen, klaver Ingelise Suppli, sanginstruktør
15:00Kaffe
15:15Thomas Agerholm, instruktør ”KLOKKEREN FRA NOTRE DAME” Relateret til Göteborg Operaens opsætning
16:15Pause
16:30Thomas Agerholm foredrag fortsat
18:00Middag
20:00Koncert, Anders Kampmann, tenor Erik Kaltoft, klaver
Mandag 17. oktober 2022
07:00Morgenmad
09:00Dagens sang
09:15Steen Christian Steensen, journalist Profetens skæbne og maskeradens utopi
10:15Pause
10:30Steen C. Steensen, foredrag fortsat
12:00Frokost
14:30Syng mere og bedre Syng med Hanna Christiansen, klaver Ingelise Suppli, sanginstruktør
15:00Kaffe
15:15Henrik Engelbrecht, operaekspert Opera i Danmark 1634-2005
16:00Pause
16:15Henrik Engelbrecht, foredrag fortsat
17:00Pause
17:15Vibeke Kristensen, sopran Teit Kanstrup, baryton Erik Kaltoft, klaver
19:30Festmiddag med underholdning
Tirsdag 18. oktober 2022
07:00Morgenmad
09:00Værelserne forlades/afregning med hotellet.
10:00Dagens sang
10:15Samsø Operaen v/Lise Christensen og Mike Bracegirdle
12:00Frokost – derefter afrejse

Personer

 mads bille Mads Bille, kunstnerisk chef for Den Jyske Sangskole
Fortæller om sit arbejde med Herning Kirkes Drengekor og udviklingen af Den Jyske Sangskole, som han stiftede i 1999 og Sangens Hus, som han var medstifter af i 2014. Begge institutioner er nu centrale i udviklingen af den folkelige sang og af nye generationer af unge, professionelle sangere. Herning Kirkes Drengekor har igennem mange år været en stabil leverandør af sangere til både musikkonservatorierne og Opera Akademiet. Mads fortæller om arbejdet med de unge sangere, som kommer med meget forskelligartede baggrunde, og om vejen fra at være en lille drengesopran i 3. klasse til, igennem 12 års daglig sangskoling, at nå frem til beslutningen om at blive professionel sanger. Mads Bille stoppede i 2020 efter 36 års arbejde som dirigent for Herning Kirkes Drengekor. Han er fortsat kunstnerisk chef for Den Jyske Sangskole og vil fortælle om udviklingsplanerne for Den Jyske Sangskole og af Herning Opera Festival, som han også er leder af.
johanne thisted højlund Johanne Thisted Højlund, sopran
Uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Operaakademiet og privat i New York, Madrid og Berlin. Efter et år på Den Norske Opera og Ballett, hvor hun medvirkede i ”Tryllefløjten”, ”Wozzeck”, ”Lucia di Lammermoor” og ”La Traviata”,
sang hun i Danmark på Den Jyske Opera, hvor hun medvirkede som Krystina i Weinbergs ”Passageren”. Titelrollen i Bizets ”Carmen”, og Olga i ”Eugene Onegin”. Johanne har også medvirket i ”Rhinguldet” på Den Ny Opera i Esbjerg og har senest sunget Pernille i ”Maskarade” og Waltraute i ”Valkyrien” på Det Kgl. Teater. I løbet af coronatiden har Johanne lagt sit repertoire om fra mezzo til sopran med en særlig kærlighed for sopranpartier i operaer af bl.a.Strauss. Wagner, Dvorak, Tchaikovskijs, Janacek og Puccini. Johanne Højlund er modtager af Musikanmeldernes æreslegat. Betty Bevals legat, Hertha Duus’ Mindelegat, Helle og Arenth Jakobsens legat og Ediths Allers Mindelegat.
steen chr steensen Steen Chr. Steensen, journalist
Var i årene 1987-2001 musikanmelder og redaktør ved Berlingske Tidende. Var herefter ansat ved Skoletjenesten i København bl.a. som souschef, har været formidlingschef ved kunstmuseet HEART og Museum Salling, ansat ved Historielab og ansvarlig for regionale og landsdækkende projekter med fokus på museumsundervisning. Har skrevet en række bøger bl.a. ”Musik er liv” om Carl Nielsen, Gyldendals bog om klassisk musik, bøger om Aarhus Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor samt biografier om komponisterne August Enna og Paul von Klenau. Han har bl.a. virket ved Lønne Højskole og ansat som ekstern lektor ved Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Skriver for musikmagasinet Klassisk. Profetens skæbne og maskeradens utopi, et foredrag om Carl Nielsens to operaer ”Saul og David” og ”Maskarade”. Umiddelbart ser det ud som to diametrale modsætninger: Den bibelske, monumentale ”Saul og David” over for den muntre, Holbergske ”Maskarade”. Den ene tung – den anden let. Og dog er de to operaer komponeret af en og samme Carl Nielsen. Udover at præsentere de to operaer, deres baggrund, betydning og reception, vil foredraget knytte dem sammen med komponistens liv og livssyn. Måske er nogle af personerne spejlbilleder af Carl Nielsen selv: Saul, David, Jeronimus, Leander… og måske gemmer der sig både skæbnespil og utopier i de to operaer, der ikke er så forskellige, når det kommer til stykket.
anders kampmann Anders Kampmann, tenor
Begyndte sin musikalske løbebane i Herning Kirkes Drengekor og som drengesopran i ”La Boheme” og ”Pelléas og Melisande” på Den Jyske Opera. Efter at have vundet talentkonkurrencerne ”Unge sangere”, ”Unge spiller klassisk” og ”Unge synger klassisk” uddannede Anders sig på Guildhall School of Music and Drama i London og på Det Jyske Musikkonservatorium. Her studerede han hos Bodil Øland. Anders har haft titelrollen i ”Farinelli”, Tamino i ”Tryllefløjten” og roller i moderne operaer som ”Kommentarfeltet” af Trygve Brøske og ”Intet” af David Bruce m.fl. Yderligere optræder Anders som oratorie- og koncertsolist i Händels ”Messias”, Stainers ”The Crucifixion” og Mozarts ”Requiem” med landets førende orkestre, Randers Kammerorkester, Operettekompagniet og Aarhus Sommeropera. Den unge tenor er nyligt omtalt som et stort håb i den danske operaverden i Berlingske Tidende, efter han optrådte som solist for Herning Kirkes Drengekor i Carnegie Hall i New York. I regi af Opera på Grænsen har Anders optrådt mange gange, herunder med Sønderjyllands Symfoniorkester i flere år ved sommerkoncerten ”De skønneste toner”. Lige før jul 2021 blev Anders Kampmann udnævnt til at være en del af ”den unge, kunstneriske elite”, der fik en ordentlig pose penge til at dygtiggøre sig for. Anders Kampmann blev bevilget et større beløb, så han kan uddanne sig til ”heltetenor”, der ifølge Den Danske Ordbog er en ”tenor med gennemtrængende, mørk klang, der egner sig for helteroller i operaer – i modsætning til lyrisk tenor.” ”Statens Kunstfond
har været så generøse at tildele mig deres karrierelegat ”den unge kunstneriske elite”, hvilket giver mig muligheden for at polere mit instrument de næste to år. Det går forrygende indtil videre, og det er sjovt at have så meget tid og så mange midler til at dygtiggøre mig for”.
thomas agerholm Thomas Agerholm, instruktør
Er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2003. Han har arbejdet som skuespiller på bl.a. Det Ny Teater, Aarhus Teater og Aalborg Teater. Han har arbejdet som leder af musicaluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia og har de sidste 8 år været konstitueret rektor og uddannelsesansvarlig. Thomas har bl.a. instrueret ”Atlantis”, ”Bodyguard the Musical”, ”Shu-bi-dua – The Musical”, Disneys ”Klokkeren fra Notre Dame” i Danmark og Sverige, ”Drewsen – Papirbyen
ved Himmelbjerget”, ”Seebach”, ”Chess” og ”Les Misérables”.
teit kanstrup Teit Kanstrup, baryton
Teit Kanstrup begyndte sine sangstudier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og flyttede derpå til London, hvor han studerede på Royal Academy of Musics Operaskole. Her fik han lejlighed til at arbejde med nogle af verdens fremmeste Lied-coaches, internationale operasolister, instruktører og dirigenter. Teit sang blandt andet hovedrollen i akademiets anmelderroste opsætning af ”Figaros Bryllup” under ledelse af Sir Colin Davis. Teit er en efterspurgt bas- og barytonsolist i diverse oratorieværker og har desuden været engageret i operakompagnier i ind- og udland i f.eks. Mozartrollerne som Don Giovanni, Papageno og Guglielmo. De seneste sæsoner har han sunget flere gode partier på Det Kongelige Teater, heriblandt i den Reumert-vindende ”Dead Man Walking”. Teit har ofte været solist hos landsdelsorkestrene og har her sunget solopartier i værker som ”Elverskud”, ”Carmina Burana” Rossinis ”Stabat Mater” og ”Flagermusen”. Nært forestående opgaver inkluderer solistpartier i ”Elverskud”, Brahms ”Requiem”, ”Fauré og Duruflé Requiem” med Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas tournéforestilling ”La Vendetta / I Pagliacci”
Henrik Engelbrecht Henrik Engelbrecht, operaekspert og musikformidler
Han har tidligere arbejdet som operaredaktør på DR P2, som operadramaturg på Det Kongelige Teater i Kasper Holtens operacheftid og som musikchef i Tivoli. Siden 2015 har han delt sin tid mellem at formidle opera og klassisk musik som
forfatter, skribent, podcastproducent, underviser og foredragsholder samt at arbejde som kunstnerisk rådgiver og kurator for museer, operahuse og festivaler, bl.a. Teatermuseet, Det Kongelige Teater, Malmö Opera, Festspillene i Bergen og Tivoli.
Opera i Danmark – ny bog om den danske operahistorie 1634-2005. I 1634 inviterer Christian 4. til danmarkshistoriens dyreste fest – 18 dage med druk og underholdning, bl.a. de første forsøg med opera i landet. Tag med operaeksperten og musikformidleren Henrik Engelbrecht på en forrygende tur gennem den danske operahistorie fra begyndelsen og frem til åbningen af Operaen i 2005 – og hør om hans arbejde med bogen ”Opera i Danmark 1634-2005”.
vibeke kristensen Vibeke Kristensen
Er født i Stavanger og bosat i København. Hun er uddannet ved Norges musikhøjskole med afsluttende studier ved Opera-Akademiet i København i 2006. Hun debuterede ved Det Kongelige Teater i København i 2004. Udover flere optrædener på nationalscenen har hun også gæstet Den Jyske Opera flere gange, og i 2012 blev hun hædret som ”Årets Sanger” af Operaens Venner (Ascolta) for sin præstation i titelrollen i ”Snehvides Spejl” af Niels Marthinsen. Hun har også optrådt ved større scener i Norge, som blandt andet Susanna i ”Figaros Bryllup” ved Bergen Nasjonale Opera, Adele i ”Flagermusen” ved Operaen i Kristiansund og Adina i ”Elskovsdrikken” og Grete i ”Hans og Grete” ved Opera Nordfjord. Hun har også sunget 1. niece i Bergen Nasjonale Operas fejrede version af ”Peter Grimes”. Vibeke Kristensen er også en hyppig brugt solist i oratorier. Hun modtog Edith Allers Mindelegat i 2007 og Aalborg Operapris i 2012.
niels muus Niels Muus, dirigent
Født i West Chester, Pennsylvania, er dansk dirigent og pianist, bosat i Wien. Niels Muus har bl.a. studeret ved Det Jyske Musikkonservatorium og har været elev hos Franco Ferrara, Jakob Gimpel, Tatjana Nikolajeva og Carlo Zecchi. Fra 1992 til 1999 var Niels Muus chefdirigent ved Landestheater i Innsbruck, hvor han bl.a. stod for opførelser af Carl Nielsens ”Maskarade” og ”Antikrist” af Rued Langgaard. I årene 1999 til 2003 var han dirigent ved Volksoper i Wien. Han har dirigeret symfonisk musik og operaer i koncertsale og operahuse i mange lande. Fra 2005 har Niels Muus været musikalsk leder af den årlige musikfestival i Steyr i Østrig.
  Søholm Opera – opera på Samsø
Et dansk-engelsk foretagende startet af Lise Christensen og Mike Bracegirdle ud fra et ønske om at skabe et
koncertsted, hvor alle sanser stimuleres. Den langsigtede plan er at bygge et multifunktionelt koncerthus i en ambitiøst anlagt permakulturhave, hvor vi vil sætte nye standarder for kulturelle og sanselige oplevelser.
Ambitionen er at tiltrække de allerbedste musikere, sangere og optrædende til vores smukke ø og sted. Indtil koncerthuset og haven står klar, arrangeres der koncerter og events for børn og voksne rundt om på Samsø.
   

Tilmeld kursus

Jeg/vi tilmelder mig/os til Opera på Stranden 2022 - Få dobbeltværelser tilbage Ferie med indhold
Bemærkning til tilmelding:

Alle felter med * skal udfyldes!

?>