Sommerophold

7.098,-

Pris pr. person

11.-17. juli 2023

Få pladser

Events /

Sommerophold

Vi glæder os til at byde jer velkommen til Nyborg Strands Sommerophold 2023, der byder på et særdeles spændende program spækket med inspirerende foredragsholdere og personligheder.
Opholdet er for dig, der sætter pris på fællesskabet, gode samtaler og debatter og har lyst til at tilbringe en lille uge i sommerferien på et mini højskoleophold i smukke omgivelser med strand og skov som nærmeste naboer. Tag en du har kær under armen og tilmeld jer et ophold, der i den grad også egner sig til at skabe minderne sammen på tværs af generationer. 

Tirsdag den 11. juli

 • Kl. 15.00 Kaffe og velkomst (mulighed for check-in fra kl. 14.00)
 • Kl. 15.30 Foredrag med Rune Lykkeberg - Informations chefredaktør åbner vores sommerkursus med sit foredrag om det enkelte menneskes konflikter og verdenshistoriens store dramaer set gennem William Shakespeares dramatik.
 • Kl. 20.00 Foredrag med Anne Birgitte Stürup, der vil fortælle om sin 45-årige karriere som anklager, hvor hun har stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks mest koldblodige forbrydere. Over 100 nævningesager har hun ført ved retten, og flere af dem har ramt avisernes forsider, fx sagen om Amagermanden.
 • Kl. 21.30 Vi lytter til klassisk musik og slutter dagen af

Onsdag den 12. juli

 • Kl. 09.00 Morgentanker
 • Kl. 09.30 Foredrag med Karen-Marie Lillelund – en af Danmarks mest efterspurgte og morsomme foredragsholdere. Hun vil komme med mange forskellige bud på, hvor vi kan begynde at bruge humor i det nære, på jobbet, i parforholdet og i forhold til os selv.
 • Kl. 11.00 Aktivt frikvarter
 • kl. 15.30 Foredrag med dr.jur og professor emerita Eva Smith, som tager os igennem Danmarks udvikling i dag, set i forhold til retsstaten og vores retssikkerhed.
 • Kl. 20.00 Bodega Banko - en festlig aften med inspiration fra de brune værtshuse og musik fra 70'erne og hyggelig stemning.

Torsdag den 13. juli

 • Kl. 09.00 Morgentanker
 • Kl. 11.00 Aktivt frikvarter
 • Kl. 13.00 Afgang mod Borreby Gods med busser. På Borreby Gods vil familien Castenschiold vise os rundt på det smukke gods og fortælle om kulturarven og stedets historie.
 • Kl. 20.00 Foredrag med Henning Jahn – museumsleder på Dansk Forsorgshistorisk Museum i Slagelse og med 40 års arbejdserfaring, indenfor den tidligere åndssvageforsorg. Henning vil fortælle os om pigerne på anstalten på Sprogø og gutterne på Livø! Hvem var kvinderne og mændene. Om arvehygiejnen/racehygiejnen, om sterilisationerne og anbringelserne på ubestemt tid. En del af danmarkshistorien, der længe har været fortiet!
 • Kl. 21.30 Aftensvømmetur i Storebælt

Fredag den 14. juli (klik for at folde ud)

 • Kl. 09.00 Morgentanker
 • Kl. 09.30 Foredrag om "Italien som (politisk) foregangsland" med Niels Kvale, Udlandsredaktør på DR. Niels Kvale fortæller om det fascinerende ved Italiens politiske historie de sidste mange årtier, koblet sammen med egne oplevelser og anekdoter fra sin tid i Italien.
 • Kl. 14.30 Italiensk for begyndere - et lynkursus i småord ved Lise Kjær.
 • Kl. 15.00 Kort italiensk musisk intermezzo - Italiensk stemning så man næsten kan dufte Italien.
 • Kl. 15.30 Foredrag med dr.phil. Tønnes Bekker-Nielsen, lektor emeritus i historie ved SDU. Tønnes tager os med på en rejse og fortælling om Romerriget og giver os et indblik i de utallige og fascinerende aspekter ved rigets storhed og fald.
 • Kl. 20.00 Italiensk film

Lørdag den 15. juli (klik for at folde ud)

 • Kl. 09.00 Morgentanker
 • Kl. 09.30 Foredrag med Simon Kjær Hansen, Centerleder på Crown Princess Mary Center på Københavns Universitet. Simon forklarer hvordan vores bolig- og byområder kan bidrage mest muligt til en grønnere fremtid og hvorfor vi skal være varsomme med at drømme om det lille selvforsynende økosamfund på landet.
 • Kl. 11.00 Vi ryster kroppen
 • Kl. 15.30 Foredrag med Camilla Stockmann, kulturjournalist og forfatter. Camilla fortæller om sin seneste bog og tilblivelsen af denne. Bogen handler om moderskab, abort og spædbarnsdrab i 1940’ernes København.
 • Kl. 20.00 Jazzklub

Søndag den 16. juli (klik for at folde ud)

 • Kl. 10.00 Gudstjeneste i Nyborg
 • Kl. 15.30 Foredrag med skuespillerinde, Kirsten Olesen, som vil fortælle om sin tid som Agnes, Det Kongelige Teater og alt indimellem. Kirsten Olesen er kendt fra Matador og mange andre film. Kirsten Olesen fortæller om sit liv i kunsten i samtale med Katja Holm.
 • Kl. 18.00 Festmiddag

Mandag den 17. juli (klik for at folde ud)

 • Kl. 07.00-09.00 Morgenmad og afsked
Forplejning

Kl. 07.00-09.00 Morgenmad

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 18.00 Middag

Kl. 21.00 Aftenkaffe

Info

Når du tilmelder dig arrangementet er adgang til det fulde program, overnatning på enkelt- eller dobbeltværelse, adgang til Nyborg Strands Spa & Fitness-område samt alle måltider (morgenmad, frokost (hertil 1 vand inkluderet), middag og aftenkaffe) inkluderet i prisen. 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 65 31 31 31.

Tilmelding

Har du lyst til at være en del af årets Sommerophold?
Vi har kun ganske få pladser tilbage. Ring til receptionen på 65 31 31 31, hvis du ønsker at tilmelde dig.

Print programmet

Som altid har vi lavet en lille folder med det fulde program, som du kan printe. 

Mød årets værter

Katja Holm

Christian Henriksen

Lise Kjær

1 af 3

Katja

Katja Holm: Uddannet skuespiller og arbejder inden for dette fag. Har også en uddannelse som mediator og er forhenværende formand for Dansk Skuespillerforbund. Sidder i dag som formand for bestyrelsen på Betty Nansen Teatret i København og i Unescos Nationalkommission. Katja er årets kursusleder.

2 af 3

Christian Farve

Christian Henriksen: Uddannet lærer og arbejder som viceskoleleder. Han udgav i 2021 bogen ”8240 Vejlby”, som blev revet væk fra hylderne og nu er kommet i 2. udgave.

3 af 3

Lise Billede

Lise Kjær: Har en Bachelor i italiensk og europæiske studier og er uddannet socialrådgiver. Hun har boet en del år i Italien og taler sproget flydende. Hun arbejder som Leder hos Borgercenter Børn og Unge i Københavns kommune.

Mød foredragsholderne

Kirsten Olesen , skuespillerinde

Rune Lykkeberg, Chefredaktør på Information

Eva Smith, Dr. Jur og professor emerita

Karen-Marie Lillelund, foredragsholder

Simon Kjær Hansen, Centerleder af Crown Princess Mary Center, Københavns Universitet

Camilla Stockmann, Kulturjournalist og forfatter.

Tønnes Bekker-Nielsen, Lektor Emeritus i historie ved SDU

Birgitte Stürup, anklager

1 af 10

Kirsten Olesen

Kirsten Olesen. Foto: Natascha Rydvald

2 af 10

Rune Lykkeberg

Rune Lykkeberg, Chefredaktør på Information

3 af 10

Eva Smith

Eva Smith, dr.jur og professor emerita

4 af 10

Karen Marie

Karen-Marie Lillelund, foredragsholder

5 af 10

Simon Kjær Hansen

Simon Kjær Hansen, Centerleder af Crown Princess Mary Center, Københavns Universitet

6 af 10

Niels Kvale

Niels Kvale, Udlandsredaktør på DR

7 af 10

Camilla Stockman

Camilla Stockmann, Kulturjournalist og forfatter. Foto: Tine Bek

8 af 10

Tønnes Bekker Nielsen

Tønnes Bekker-Nielsen

9 af 10

Birgitte

Birgitte Stürup, anklager

10 af 10

Henning Jahn

Foredrag med Henning Jahn – museumsleder på Dansk Forsorgshistorisk Museum i Slagelse og med 40 års arbejdserfaring indenfor den tidligere åndssvageforsorg.

Øvrige events

Poul Anker Bech
Nyborgmødet

15.-18. oktober 2023

Nyborg Strand 70
Opera på Stranden

14.-17. oktober 2023