Madkoncept

Madkoncept

Vi er et hotel, der tager ansvar. Det gælder også i køkkenet, der har blik for kloden. Det betyder, at grønt spiller en meget stor rolle i vores retter – uden at vi er vegetariske. Vi bruger hellere kylling og fisk end okse, men vi har som sagt også stor respekt for stedets traditioner – herunder den højreb med bearnaise, som har været på kortet siden 1985. Den betyder noget for især vores lokale gæster, og den værner vi om. Vores tilgang til bæredygtighed i køkkenet handler om balancegangen mellem kunder og klode. At gøre tingene grønnere uden at gå på kompromis med kernen i vores køkken. Nemlig kvalitet og velsmag.

Lokale leverandører

Mange af vores økologiske grøntsager kommer fra en af vores naboer, nemlig Rosilde Højgaard, der ligger placeret få kilometer fra hotellet. Som kok er det en drøm at få lov til at arbejde med så gode og friske grøntsager, og vi håber, at vores begejstring kan mærkes på tallerkenen.

Vi får meget af vores fynske kalve- og oksevelfærdskød fra Grambogård, vores svineretter er ofte af svin fra Lillegården og Esbechgaarden gennem "Spis Min Gris", som sikrer dyrevelfærd, og en stor del af vores fjerkræ kommer fra Allégården på Nordfyn, Hopballe Mølle, som ligger mellem Vejle og Jelling eller Rokkedahl ved Nibe. Fisken er helst en, som fint kunne svømme forbi hotellet i Storebælts bølger.

For os er det at handle lokalt hverken et benspænd eller en klods om benet – det er et privilegium.

Se også