Vi er et hotel, der tager ansvar. Det gælder også i køkkenet, der har blik for kloden. Det betyder, at grønt spiller en meget stor rolle i vores retter – uden at vi er vegetariske. Vi bruger hellere kylling og fisk end okse, men vi har som sagt også stor respekt for stedets traditioner – herunder den højreb med bearnaise, som har været på kortet siden 1985. Den betyder noget for især vores lokale gæster, og den værner vi om. Vores tilgang til bæredygtighed i køkkenet handler om balancegangen mellem kunder og klode. At gøre tingene grønnere uden at gå på kompromis med kernen i vores køkken. Nemlig kvalitet og velsmag.
Når du spiser hos os, får du smagen af Nyborg Strand på din tallerken. Vores råvarer er hentet så lokalt som overhovedet muligt, og retterne er tilberedt med den dybeste respekt for egnen og stedets traditioner. Vi går op i vores råvarer med liv og sjæl, og menuen er altid fastlagt ud fra, hvad årstiden byder på – og gerne økologisk. Vi har nemlig Det Økologiske Spisemærke i bronze.
Vi har et fast blik på at minimere vores madspild, og derfor bliver vores brugbare rester til elementer i andre retter. Rugbrød bliver til øllebrød, som måske igen bliver til müesliboller. Forbedringer og forædlinger i stedet for affald.
Vi er ikke kun velsignet med gode leverandører – vi har også nogle fantastiske råvarer levende vildt omkring os. Apropos vildt, så bliver alle dådyr, som bliver skudt i Holckenhavn-skoven, fragtet over til os, så snart dyret er nedlagt, godkendt og slagtet. Vi henter også vilde urter og svampe i naturen uden for døren, og vi har masser af urter, bær og frugter i hotellets nyttehaver.
Vores kærlighed til råvaren starter langt før, at den rammer vores skærebræt.
Mange af vores økologiske grøntsager kommer fra en af vores naboer, nemlig Rosilde Højgaard, der ligger placeret få kilometer fra hotellet. Som kok er det en drøm at få lov til at arbejde med så gode og friske grøntsager, og vi håber, at vores begejstring kan mærkes på tallerkenen.
Vi får meget af vores fynske kalve- og oksevelfærdskød fra Grambogård, vores svineretter er ofte af svin fra Lillegården og Esbechgaarden gennem "Spis Min Gris", som sikrer dyrevelfærd, og en stor del af vores fjerkræ kommer fra Allégården på Nordfyn, Hopballe Mølle, som ligger mellem Vejle og Jelling eller Rokkedahl ved Nibe. Fisken er helst en, som fint kunne svømme forbi hotellet i Storebælts bølger.
For os er det at handle lokalt hverken et benspænd eller en klods om benet – det er et privilegium.