Vores historie

V750 8
Om os /

Vores historie

Vores historie

Start

Det nye badehotel

1899

I maj 1899 åbnede Nyborgs "Det nye Badehotel" - det, som senere er blevet kendt som Nyborg Strand. Hotellet var tegnet af arkitekt Schwanenflügel og blev opført af tre driftige forretningsmænd fra byen, som syntes at beliggenheden var perfekt. Badehotellets første leveår var temmelig turbulente. De 31 værelser stod for ofte tomme, og de første 14 år gik med salg, tvangsauktion og forpagtning på vegne af kreditforeningen.

2 (1)

Den danske menighed

1913

Pudsigt nok var det kirken, der blev hotellets frelse. I 1913 købte nogle folk fra kredsen omkring et af datidens store kirkestævner Nyborg Strand. Året før havde hotellet dannet rammer for et stort møde med 1.200 tilrejsende og 400 lokale, og stedet havde virkelig levet op til sit potentiale. Herefter kom stævnet til at hedde Nyborgmødet, og en stærk tradition blev født.3 (1)

Udvidelse og fornyelse

1930

Nyborg Strand har haft det svært under finanskrisen i USA, som skabte uro over det meste af den vestlige verden. Siden starten af 20'erne og mange år frem samlede forskellige kristelige organisationer ind til modernisering og vedligeholdelse. I 1930 havde hotellet 550 sovepladser, spiseplads til 1145 samt flere mødelokaler med plads til op til 1100 personer. 

4 (1)

2. verdenskrig

1943

Hotellet blev udbygget med penge samlet ind fra menigheder i den danske folkekirke, og fra Nyborg Strands kirkelige rødder voksede en stærk stamme. En stamme, som dog måtte et større stormvejr igennem under Anden Verdenskrig. Først blev stedet nemlig brugt til at indkvartere danske soldater, og i august 1943, da samarbejdspolitikken ophørte, angreb og overtog tyskerne hotellet. Og de var desværre hårde ved det.  

Det var derfor et Nyborg Strand i knæ, som den nye bestyrelse skulle genrejse efter krigen, men det lykkedes med flid og dygtighed at få stedet på fode igen.
6 (1)

Det danske erhvervsliv

1960

Fra 1960’erne ændrede dansk erhvervsliv sig, og virksomheder begyndte at holde konferencer og seminarer, og Nyborg Strand begyndte at indynde sig ved de nye, sekulære kunder. Det blev startskuddet til Nyborg Strands position forrest i feltet blandt de danske konferencehoteller.

Udvidelse Og Fornyelse

Fysisk udvidelse

1998

Hotellet har udvidet utallige gange i årenes løb - bl.a. i april 1998, hvor et splinternyt auditorium med plads til 200 personer og alt tænkeligt udstyr blev indviet. I 2002 stod 39 nye værelser klar til brug og i marts 2006 kom yderligere 16 værelser til.

7 (1)

Nyborg Strand idag

Idag

I dag er Nyborg Strand ikke kun kirkens mødested – men hele Danmarks. Vores 422 værelser og mere end 35 møde- og konferencelokaler giver os en solid placering blandt landets største konferencehoteller, og vi er stolte af at have mange trofaste gæster, som kommer hos os år efter år.

Vi er ejet af en fond, som skal sikre, at Nyborg Strand nu og fremover også kan rumme store, kristelige møder – og at ånden består.

Se også