Nyborg Strand 66

Nyborgmødet 2024

4.798,-

Pris pr. person i enkelt- eller dobbeltværelse

13.-16. oktober 2024

Udsolgt

Events /

Nyborgmødet

Nyborgmødet er for alle, der interesserer sig for kultur, samfund og kristendom i Danmark og i verden. Glæd dig til et ophold i naturskønne omgivelser med fokus på fællesskabet og den gode samtale på tværs af generationer. 

 

Årets tema er "Vejen". 

Vejen kalder billeder frem og er et yndet motiv i billedkunst og litteratur. Vejen fører ind i en ukendt fremtid eller symboliserer vores ofte kringlede livsrejse. 

Vi kan blive mødt af en anden, der kommer os i møde, eller vi kan ønske at løbe væk fra det hele. Midt i en urolig tid bliver vi mindet om, at der er ingen veje til fred. Freden er vejen. 

På årets Nyborgmøde skal vi tale om, hvad der lige nu sker hos os selv og i den store verden. Hvad er det, der er i vejen med os lige nu, og hvor går vejen hen i en ukendt fremtid? Hvordan kan vi lade os inspirere af, at de første kristne blev kaldt for "Vejen"?

Glæd dig til et ophold i naturskønne omgivelser med fokus på fællesskabet og den gode samtale på tværs af generationer. 

Søndag den 13. oktober

 • Fra kl. 14.00
  Mulighed for check-in på værelser
 • Kl. 16.00
  Kaffe og velkomst ved Professor, dr. theol. Peter Lodberg, formand for Nyborgmødet, og Jan G. Larsen, Direktør på Nyborg Strand
 • Kl. 16.30
  Mød Spionchefen Lars Findsen i foredraget "Livets veje og vildveje – om at være hovedperson i en af de mest omtalte danske efterretningsskandaler". Lars Findsen vil tage os med bagom efterretningsskandalen og fortælle om sin vej gennem to årtier, hvor han har været med til at forsvare demokratiet og passe på Danmark i en periode med høj terrortrussel og voldsomme udenrigs- og sikkerhedspolitiske begivenheder i en stadig mere kompleks verden.
 • Kl. 18.00
  Middag
 • Kl. 20.00
  At se i mørke: Om Hannah Arendt - tanker og teser. Oplev Rhea Leman, dramatikeren bag den anmelderroste teaterforestilling ARENDT - at se i mørke, og den prisbelønnede skuespiller, Ina-Miriam Rosenbaum i rollen som Hannah Arendt. I dramatiske nedslag fra teaterforestillingen, lærer vi i dette format Arendt at kende og oplever gennem monologer, oplæsning og refleksioner nogle af de mest skelsættende hændelser i filosoffens liv, der var med til at forme hendes vej..

Mandag den 14. oktober

 • Kl. 07-09
  Morgenmad
 • Kl. 09.00
  Ved dagens begyndelse: Med tekster og salmer sætter vi os hver morgen på sporet af dagens tema. Her med tidligere chefkonsulent i Folkekirkens Nødhjælp Birthe Juel Christensen
 • Kl. 09.45
  TV- og radiovært Iben Marie Zeuthen: Menneskesyn og menneskeværd idag. Iben Marie Zeuthen vil med udgangspunkt i erfaringer fra sit internet-initiativ #rydfladenforklimaet give sit bud på, hvordan vi får gjort samtalen om klimakrisen relevant, og hvordan vi får skabt et diverst folkeligt engagement i en sag, som er blevet politiseret
 • Kl. 12.30
  Frokost
 • Kl. 14.00
  Værksteder: Peter Lodberg: Om mødets tema. Peter og Betty Arendt: Musikværksted. Birthe Juel Christensen: Korsveje: Dilemmaer i verden, som vi må tale sammen om med udgangspunkt i kristen korsvejstradition. Anne-Mette Grønborg: Vejen med sorg. Thomas Ravn-Pedersen: Om Verdens Bedste Nyheder, som ønsker at skabe håb og motivation for handling på et mere oplyst grundlag. Sigrid Horsholt: Tidligere sognepræst i Vejle stiller skarpt på ”det at blive gammel.”
 • Kl. 14.00
  Værksteder fortsat Poul Kofoed Christiansen: Tidligere sognepræst i Roskilde inviterer på en pilgrimsvandring. Laila Westergaard: Billedkunstner inviterer til samtale om kunsten på Nyborgmødet og fortæller om Togetherness og et unikt samarbejde mellem afrikanske og danske kunstnere.
 • Kl. 14.00
  Værksteder fortsat: Suzette Frovin: Litterær vandretur i naturen omkring Nyborg Strand. Christian Balslev-Olesen: Tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og UNICEFs landechef i Somalia inviterer til en samtale om Desmond Tutus tro og spiritualitet ud fra begrebet om Ubuntu: ’Jeg er til, fordi du er til’.
 • Kl. 16.00
  Foredrag med Mikkel Christoffersen, adjunkt, ph.d., Københavns Universitet: Teologi på vej - tendenser i tidens kristendomsforståelse. Mikkel har specialiseret sig i ’Skammens teologi’ og dens betydning for sjælesorg.
 • Kl. 18.00
  Middag
 • Kl. 20.00
  Forfatter Josefine Klougart: Efter naturen. En samtale mellem Josefine Klougart og sognepræst og medlem af Nyborgmødets bestyrelse, Anne-Mette Grønborg, med udgangspunkt i udstillingen på Glyptoteket og essayet ’Efter naturen’, der forholder sig til kunstens rolle i dag.
 • Kl. 21.30
  Natkassefilm

Tirsdag den 15. oktober

 • Kl. 07-09
  Morgenmad
 • Kl. 09.00
  Ved dagens begyndelse med sognepræst og medlem af Nyborgmødets bestyrelse, Anne-Mette Grønborg
 • Kl. 09.45
  Mød politisk ordfører for Enhedslisten, Pelle Dragsted, og erhvervsmand og tidligere politiker, Kristian Jensen, som i samtale med direktør på Verdens Bedste Nyheder, Thomas Ravn-Pedersen, stiller skarpt på temaet: Fremtiden formes - men hvordan?
 • Kl. 12.30
  Frokost
 • Kl. 15.30
  Gudstjeneste i Nyborg Kirke ved Professor, dr. theol. Peter Lodberg
 • Kl. 18.00
  Festaften med god mad og vin, sang, musik og godt humør
 • Kl. 20.00
  Akustisk intimkoncert med Pernille Rosendahl, som gennem årene har bevist, at hun er en af de mest talentfulde og alsidige kunstnere på den danske musikscene. Fra sin tid som frontfigur i Swan Lee, The Storm og senest som solist, har Pernille Rosendahl imponeret både publikum og kritikere med sin kraftfulde stemme og særlige evne til at ramme sit publikum lige i hjertekuglen med sine sange.
 • Kl. ca. 21.15
  Festaften fortsætter

Onsdag den 16. oktober (klik for at folde ud)

 • Kl. 07-09
  Morgenmad
 • Kl. 09.00
  Ved dagens begyndelse med Professor, dr.theol. Peter Lodberg
 • Kl. 9.45
  Foredrag med professor, dr. phil. på Københavns Universitet, Jørgen Bæk Simonsen, om historiske, politiske og religiøse forudsætninger for krigen i Palæstina og Israel – senest i Gaza. Krydres med palæstinensisk sang og musik.
 • Kl. 11.15
  Anne Hjul Lybke, folkekirkens medlem af Kirkernes Verdensråds centralkomité og desuden engageret i KFUM og KFUK: De glemte kristne? Om håb, afmagt og oliventræer i Palæstina. Hør Anne fortælle om, hvad hun lærte om og af kristne palæstinensere, da hun boede og studerede i Jerusalem.
 • Kl. 12.15
  Frem mod Nyborgmødet 2025 og på gensyn med Peter Lodberg
 • Kl. 12.30
  Afsluttende frokost inden hjemrejse
Info

Nyborgmødet er for alle, der interesserer sig for kristendom, kultur og samfund i Danmark og i verden.

 

Når du tilmelder dig arrangementet er adgang til det fulde program, overnatning på enkelt- eller dobbeltværelse, adgang til Nyborg Strands Spa & Fitness-område samt alle måltider (morgenmad, frokost, middag og aftenkaffe) inkluderet i prisen. 

 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 65 31 31 31.

Forplejning

Kl. 07.00-09.00 Morgenmad

Kl. 10.45 Kaffe

Kl. 12.30 Frokost

Kl. 15.00 Kaffe

Kl. 18.00 Middag

Tilmelding

Har du lyst til at være en del af årets Nyborgmøde?
Alle pladser er desværre booket, men du har mulighed for at skrive dig på venteliste ved at kontakte receptionen på nyborgstrand@nyborgstrand.dk eller 65 31 31 31.  

Lige dér fandtes en fællesnævner på tværs af flere generationer. Arrangementet får mine varmeste anbefalinger og samtidig vil jeg slå et slag for det som en genial aktivitet på tværs af generationer.

Kathrine

, Deltager på Nyborgmødet 2022

Øvrige events