Ansvarlighed
Som et af landets største konferencehoteller har vi et ansvar for at gøre tingene pÃ¥ en mere bæredygtig mÃ¥de. Vi har en forpligtelse til at skabe en positiv indvirkning pÃ¥ bÃ¥de miljøet og samfundet omkring os, hvilket afspejler sig i vores mÃ¥de at drive virksomhed pÃ¥. Det kan du læse mere om nedenfor.Â
Â
Intelligent belysning for en lys fremtid
Vores intelligente belysningssystemer, skarp temperaturstyring og udskiftning af 100 cirkulationspumper sparer os for ca. 750.000 kilowatt-timer om Ã¥ret.Â
Lokale råvarer og sæsonbaserede menuer
Smagen af autentiske oplevelser begynder med de råvarer, vi anvender. Vi støtter lokale og danske landmænd ved at købe friske råvarer, der ikke blot afspejler vores stolthed over vores egen kulinariske arv, men også reducerer transportens indvirkning på miljøet. Vores menuer skifter i takt med årstiderne, hvilket sikrer en endeløs smagsrejse, der er i harmoni med naturens cyklus.
Vi anvender alt, hvad vi kan af råvaren i køkkenet, og alt vores organiske affald bliver genanvendt til biogas. Faktisk har vi en samlet genanvendelsesprocent på hele 80%.
Ansvarlig indkøb: Fra produktion til genanvendelse
Vi tror på, at ansvarlig indkøbspraksis spiller en afgørende rolle i at skabe en mere bæredygtig fremtid.
Når vi køber varer og produkter, er vores første prioritet at forstå deres oprindelse og produktionsmetoder. Vi stræber efter at arbejde sammen med producenter og leverandører, der deler vores værdier i forhold til miljømæssig ansvarlighed og social retfærdighed.
Indretningen af vores 69 nyrenoverede værelser er et godt eksempel herpå. De er udelukkende indrettet med møbler og interiør, der er fremstillet af bæredygtige og genanvendte materialer. Eksempelvis er vores gulvtæpper lavet af gamle fiskenet og plastflasker, og alt lige fra dyner, billedrammer og møbler er udstyret med de relevante certifikater. Læs mere om vores værelser her
Fra kaffegrums til østershatte
I samarbejde med Microgreens har vi taget et skridt mod at mindske vores spild og fremme bæredygtig produktion. Vi samler al vores kaffegrums i store kasser, som Microgreens kommer og henter en gang om ugen. Herefter bruges det til at dyrke østershatte til os, som vi fÃ¥r leveret pÃ¥ ugentlig basis. Disse delikate svampe beriger vores menuer med en unik smag og tekstur, samtidig med at de mindsker miljøpÃ¥virkningen ved at omdanne affald til værdifulde ressourcer.Â
Banebrydende genanvendelse med Tork PaperCircle® I samarbejde med Tork PaperCircle® - verdens første genbrugsservice for papirhåndklæder – kan vores brugte papirhåndklæder genanvendes i nye papirprodukter. Vi bruger ca 2 tons papirhåndklæder om året, som fremover kan genanvendes frem for at blive sendt til forbrænding. Dét kan mærkes.
Social ansvarlighed i fællesskabet
Vi tror på, at et samfund trives, når det står sammen.
Derfor har vi et nært partnerskab med Kirkens Korshær.
Vi støtter Kirkens Korshærs projekt "Hjælp til skolestart," der sikrer, at børn fra økonomisk udfordrede familier får en god start på skolelivet med de nødvendige fornødenheder som penalhus, skoletaske og praktisk tøj. Derudover giver Kirkens Korshær familierne mulighed for at komme og smøre solide madpakker til den kommende skoledag, så børnene er garanteret et godt måltid om dagen.
Vi støtter projektet ved at donere penge fra forskellige aktiviteter, fx vores store loppemarked i juni 2023. Derudover donerer vi en fast del af vores omsætning fra vores digitale navneskilte til projektet. Â
Sommercamp for udsatte familier
I sommeren 2023 havde vi debut på Projekt Sommercamp for udsatte børnefamilier i samarbejde med Kirkens Korshær.
Vi inviterede 70 familier på 4 dages all inclusive sommerferie med fuld forkælelse og masser af sjov på programmet. En kæmpe succes og meget rørende oplevelse.
Vi glæder os til at gentage succesen de næste 5 Ã¥r. Læs mere om projektet her.Â
Guldsponsor for Team Rynkeby
Vores partnerskab med Team Rynkeby handler om mere end penge. Det handler om at skabe opmærksomhed og støtte til dem, der har mest brug for det. Ved at deltage i denne bevægelse bidrager vi til at sikre, at børn med alvorlig sygdom får den behandling, de har brug for, og at deres familier modtager støtte og omsorg i deres sværeste stunder.
Udover ovenstÃ¥ende har vi ogsÃ¥ i flere Ã¥r støttet De Danske Julemærkehjem og en række af velgørende og arrangementer og initiativer i vores lokalomrÃ¥de.Â
På Nyborg Strand er bæredygtighed og social ansvarlighed ikke blot ord – de er en del af vores kerneværdier. Det vil du mærke, når du besøger os.
Som rummelig arbejdsplads arbejder vi tæt sammen med jobcentret og finder plads til ansatte, som skal have en hånd.
Fleksjobbere, folk i praktik og arbejdsprøvning og ukrainske flygtninge – for blot at nævne nogle. Vi samarbejder også med STU, som tilbyder ungdomsuddannelser til unge med udfordringer eller særlige behov, som vi tager i et forløb hos os.
I det hele taget betyder uddannelse meget for os, og vi er selv blandt de største lærepladser på Fyn. Det er vi dels, fordi vi er bekymret for branchens fremtid, og dels fordi vi ikke kan lade være. Vi er nemlig vildt begejstret for vores elever og tanken om, at vi er med til at forme branchens fremtid. Faktisk så meget, at vi har åbnet en elevrestaurant, som primært styres af vores elever og giver dem det ekstra til deres uddannelse. På alle måder en stor succes, som vi fortsat forventer os meget af.
Vi arbejder aktivt i alle lag for at øge trivsel og arbejdsglæde og holder løbende kurser i godt arbejdsmiljø og social kapital for alle vores kolleger.Â
Vi gør, hvad vi kan for at tage presset af vores kolleger og vægter fleksibilitet højt.Â
Vi er en arbejdsplads, hvor du i højere grad puster ud end brænder ud – selvom vi stadig arbejder hÃ¥rdt. Dét mener vi nemlig ogsÃ¥ er en vigtig del af det at være en ansvarlig virksomhed.Â
Når du spiser hos os, får du smagen af Nyborg Strand på din tallerken. Vores råvarer er hentet så lokalt som overhovedet muligt, og retterne er tilberedt med den dybeste respekt for egnen og stedets traditioner. Vi går op i vores råvarer med liv og sjæl, og menuen er altid fastlagt ud fra, hvad årstiden byder på – og gerne økologisk. Vi har nemlig Det Økologiske Spisemærke i bronze.