Vores Spa & Fitness er lukket frem til 1. marts grundet renovering.
Nyborg Strand 66

Påskehøjskole

4.600,-

Pris pr. person i enkelt- eller dobbeltværelse

1.-5. april 2023

Events /

Påskehøjskole

Med titlen ”Hold håbet op - kulturarv, identitet og dannelse” sætter vi fokus på en række vigtige eksistentielle og samfundsmæssige emner, som er aktuelle i disse år. Med krigen i Europa er vi i Vesten blevet udfordret på vores grundlæggende værdier: Frihed og demokrati. Hvilke konsekvenser har det for os?

 

Økonomi spiller en afgørende rolle for den samfundsmæssige udvikling.Hvilke værdier danner grundlag for de økonomiske dispositioner? Når man ser, hvordan kulturelle mindesmærker smadres i krige, rejses spørgsmålet: Hvilken betydning har kulturarven?

 

Er identitet en fast størrelse, eller er der mange identiteter?
Hvorfor er dannelse de seneste år blevet et centralt begreb i opdragelse og uddannelse?

 

Hvordan formulerer vi kristendommens indhold i et samfund, der stadig forandres?
Det er nogle af de spørgsmål, vi tager fat på i de fire dages påskehøjskole, men ud over det
samles vi til fællessang, samtale, teater, koncert og lidt revy.

Lørdag den 1. april

 • Kl. 14.00 Ankomst og indkvartering
 • Kl. 15.00 Velkomst ved Nyborg Strand
 • Kl. 15.30 ”Kampen står mellem demokrati og autokrati” ved Marlene Wind. Den største udfordring i dag er demokrati overfor autokrati. Når det kommer til stykket, er det den helt store skillelinje i al politik. Vi skal erkende, at vi står i en ny geografisk uorden. Europæiske stater må stå fast og ikke vakle i forhold til demokrati og retsstat.
 • Kl. 20.00 Sangtime ved udvalget, kunsten på Nyborg Strand ved Bent Martinsen

Søndag den 2. april

 • Kl. 09.15 Bus afgår til Nyborg Kirke
 • Kl. 15.30 ”Kulturarv, fortid og nutid” ved Ellen Warring Historiker Ellen Warrings udgangspunkt er, at kulturarv skal være levende. Med afsæt heri besvarer hun spørgsmålene om, hvad kulturarv er for en størrelse, og hvilken betydning kulturarven har? Hvad skal vi egentligt anno 2023 med gamle dages bygninger og genstande?
 • Kl. 20.00 ”Det begynder at blive koldt om fødderne” ved Hans Rønne Teaterforestillingen ”Det begynder at blive koldt om fødderne” er ikke nogen sygdomshistorie. Det er derimod et forsøg på, uden berøringsangst og forhåbentlig med god plads til humor, at sætte nogle ord på det uigenkaldelige, men temmelig tabuiserede livsvilkår, at vi skal dø.

Mandag den 3. april

 • Kl. 09.30 Morgensamling ved Inger Maibom & Jens Maibom Pedersen
 • Kl. 10.00 ”Man kan ikke være dannet alene” ved Lene Tanggaard Dannelse er blevet in igen, og begrebet udfoldes i mange forskellige sammenhænge. Men hvad betyder dannelse egentlig, og hvorfor er begrebet de seneste år igen blevet centralt i spørgsmålet om opdragelse og uddannelse?
 • Kl. 15.30 ”Jeg er kristen kulturradikal” ved Niels Brunse Da Niels Brunse var ung, meldte han sig ud af Folkekirken. I 1997 meldte han sig ind igen, da han følte, det var mere ærligt at sige ”Jeg tror” end det modsatte. Nu har Niels Brunse skrevet en lille bog ”Tro er ikke viden”, hvor han fortæller, hvordan og hvorfor troen betyder noget for ham. Emner er bl.a. tro, religion, bøn, synd, kunst og Gud. Foredraget vil således omhandle troens vished og erfaring.
 • Kl. 20.00 Koncert med TrioBarok Blokfløjte, cello og flygel går op i en højere enhed, når TrioBarok spiller og giver indblik i nogle af barokmusikkens mange musikalske kringelkroge.

Tirsdag den 4. april

 • Kl. 09.30 Morgensamling ved Jette Buttenschøn Dammeyer & Hans Dammeyer
 • Kl. 10.00 ”Identitet og identitetspolitik” ved Louise Fabian Køn og identitet er begreber, der har sat dagsordenen de seneste år, og som rejser vigtige spørgsmål. Er køn og identitet faste størrelser, eller er der mange identiteter? Hvad er identitetspolitik, og hvordan italesættes identitetspolitiske spørgsmål?
 • Kl. 15.30 ”Værdier og økonomi” ved Torben M. Andersen Økonomi spiller en afgørende rolle for den samfundsmæssige udvikling og prioriteringer. Hvilke værdier ligger bag, når vismænd og andre økonomer rådgiver politikere om behovet for og effekterne af økonomisk politik? Hvordan kan man tage hensyn til effekter for fordeling og fremtidige generationer?
 • Kl. 19.00 Festmiddag med sang, musik og underholdning ved Sven Wortmann

Onsdag den 5. april

 • Fra kl. 07.00 Morgenmad og afsked
Forplejning

Kl. 07.00-09.00 Morgenmad

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 18.00 Middag

Kl. 19.30 Aftenkaffe

Info

Påskehøjskolen er for dig, der interesserer dig for kulturarv, identitet, dannelse og samfund og har lyst til at indgå i et fællesskab med andre, der deler denne interesse.

Når du tilmelder dig arrangementet er adgang til det fulde program, overnatning på enkelt- eller dobbeltværelse, adgang til Nyborg Strands Spa & Fitness-område samt alle måltider (morgenmad, frokost (1 vand inkluderet), middag og aftenkaffe) inkluderet i prisen. 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 65 31 31 31.

Tilmelding

Har du lyst til at være en del af årets Påskehøjskole?
Tilmeld dig ved at ringe på 65 31 31 31 eller send en mail til nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Øvrige events

Nyborg Strand 66
Litteraturkursus

11.-15. februar 2023

Nyborg Strand 66
Kr. Landmandsstævne

17.-19. februar 2023

Nyborg Strand 67
Sommerophold

11.-17. juli 2023

Nyborg Strand 66
Nyborgmødet

15.-18. oktober 2023

Nyborg Strand 66
Opera på Stranden

14.-17. oktober 2023