IMG 0522
Presse /

Bæredygtige borde

Stærkt samarbejde skaber fremtidens bæredygtige møbler


173 nye borde pryder nu de charmerende restaurant- og selskabslokaler på Nyborg Strand og er samtidig et vigtigt symbol på hotellets arbejde med bæredygtighed.
 

 

Kravene var tydelige, da Nyborg Strand kontaktede Kinnarps for at få hjælp til at finde nye borde til hotellets restaurant- og selskabslokaler; bordene skal forbedre rumakustikken, minimere støjen fra service, være aftørringsvenlige og gode for miljøet. Kinnarps gik målrettet til opgaven og fandt en løsning, der matchede samtlige krav.

 

Det er en fornøjelse at samarbejde med en virksomhed, der lige som os selv har en stærk bæredygtighedsprofil. Det specialdesignede bord, der er udviklet af os i samarbejde med Nyborg Strand, Kvadrat og Design Concept er et stærkt bevis på, hvordan et godt samarbejde kan resultere i et produkt, der, med dets mange egenskaber, er godt for både øret, øjet, miljøet og totaløkonomien, fortæller Account Manager hos Kinnarps, Michael Mathiesen.

 

Nyborg Strand er det første hotel i landet, der har fået lavet den slags borde med bordplader bestående af 80% genanvendt affaldstekstil, som fx gamle duge, kokkeuniformer eller t-shirts. Initiativet er en del af Nyborg Strands arbejde med bæredygtighed og ansvarligt, cirkulært indkøb.

 

Vi er meget begejstrede for samarbejdet og ikke mindst de nye, flotte borde. Det, at man nu kan producere borde på denne måde, er et vigtigt skridt på vejen i forhold til at minimere vores aftryk på planeten. Det støtter vi naturligvis op om og håber samtidig, at vi kan være med til at inspirere andre til at tænke i samme baner, når der skal købes nyt, udtaler direktør på Nyborg Strand, Jan G. Larsen.

 

Hos Kvadrat, som har produceret de nye bordplader, har man også en vigtig mission, der handler om at gøre det bedste for miljøet og skabe løsninger, der tilgodeser dette bedst muligt – blandt andet med fokus på en nulaffaldskultur.

 

”REALLY bordpladerne understøtter en nulaffaldskultur, hvor CO2 og klima medindtænkes som en samlet faktor. Bordpladerne kan genanvendes og granuleres ned igen til korte fibre og presses på ny på fabrikken i Thisted, hvilket giver et CO2e aftryk på 12,5 kg per kvm”, fortæller Account Manager fra Kvadrat, Kristian Skovgaard.

 

Udover at være gode for miljøet har bordene altså også de fordele, at de forbedrer rumakustikken, minimerer støjen fra service og er aftørringsvenlige. Samtidig gør den unikke bordplade, at hotellet ikke har samme behov for duge, hvilket igen er en fordel for miljøet.

 

De nye borde giver os mulighed for at ”spare” dugen væk både til morgenmad og frokost, hvilket samtidig betyder, at vi sparer på vores forbrug af tekstilmaterialer samt strøm, varmt vand og transport i forbindelse med vask af duge. Desuden undgår vores kolleger i restauranten at skulle tage lige så mange duge af og på og bruge fysiske ressourcer på det, hvilket er en fordel for det bæredygtige arbejdsliv, fortæller direktør på Nyborg Strand, Jan G. Larsen.

 

Om bordene:

Læs mere om Nyborg Strands fokus på ansvarlighed her