Nyborg Strand 231016 163920

Opera på Stranden

4.998,-

Pris pr. person i enkelt- eller dobbeltværelse

12.-15. oktober 2024

Events /

Opera på Stranden

I 2011 blev ”Opera på Stranden” afholdt for første gang og den store interesse har gjort det til en tilbagevendende begivenhed. Igen i år bestræber vi os på at sammensætte et program, som kan leve op til forventningerne fra tidligere deltagere, men også inspirere nye operainteresserede i at opleve fantastiske indlæg, koncerter og meget mere på et højt kunstnerisk niveau.


Arrangementet har til formål at give deltagerne mulighed for at mødes med og lytte til erfarne kunstnere, der – på forskellig vis – lever i operaens verden.

Lørdag den 12. oktober

  • Fra kl. 14.00
    Mulighed for check-in på værelser
  • Kl. 15.15
    Baryton Daniel Tobijanski med "Hvor verdener mødes" - Uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og studerer på solistuddannelsen. Selvom Daniel stadig er i gang med sin sanguddannelse, har han allerede haft sin debut som solist i Operaen i Midten, hvor han sang rollen Mercutio i Romeo og Julie.
  • Kl. 16.15
    Pause
  • Kl. 16.30
    Susanne Vinther med "Vi sætter tre usædvanligt vellykkede scener under lup" - Oplægget dykker ned i tre vidt forskellige scener fra tre kendte operaer og undersøger, hvad det er, der gør dem helt fantastisk vellykkede – hvor musik, handling, tekst, iscenesættelse, scenografi, lys, kostumer og scenografi får det hele til at gå op i en højere enhed.
  • Kl. 18.00
    Middag
  • Kl. 20.00
    Koncert med sopran Frederikke Kampmann og Erik Kaltoft på klaver. Frederikke er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien hos Sylvia Greenberg. Frederikke har også en kandidatgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Søndag den 13. oktober

  • Kl. 07-09
    Morgenmad
  • Kl. 10.00
    Dagens sang
  • Kl. 10.15
    Louise Alenius er en dansk komponist, librettist, musikproducer og performer, der arbejder interdisciplinært med afsæt i partiturmusikken. Hun har skabt over 100 musikalske værker, herunder to operaer ("Manualen"), tre balletter, orkesterværker, filmmusik, 15 performanceværker, hybridværker baseret på blandt andet augmented reality og 3D-lyd, adskillige korværker samt en lang række sange. Derudover har hun udgivet tre album og arbejdet med installationsværker og lydkunst.
  • Kl. 12.00
    Frokost
  • Kl. 14.45
    Kaffe
  • Kl. 15.00
    Syng sange fra Højskolesangbogen med Hanna og Ingelise
  • Kl. 15.30

    Se filmen ”En krop i konflikt”
    En dokumentarfilm om tilblivelsen af Louise Alenius' opera 'Manualen'.

  • Kl. 16.30
    Pause
  • Kl. 16.45
    Birgit Tengberg med "One-woman-one-camera" - Birgit fortæller om sit arbejde og skildringen i den kunstneriske proces som tilrettelægger, instruktør, fotograf og klipper på dokumentarfilmen ’En krop i konflikt’ (2023) om Louise Alenius’ opera ’Manualen’. Få et dybere kig ind i de mange valg, Birgit må træffe undervejs - også når hun i kortere videoformater portrætterer fremtrædende musikere, komponister eller billedkunstnere.
  • Kl. 18.00
    Middag
  • Kl. 20.00
    Koncert med tenor Stig Fogh Andersen og Erik Kaltoft på klaver, der præsenterer forestillingen "Winterrejse". Stig Fogh Andersen er uddannet ved konservatorierne i Århus og København. Han debuterede på Den Jyske Opera i 1978 og blev ansat som solist ved Det Kongelige Teater i 1980. I 2006 blev han udnævnt til Kongelig Kammersanger.

Mandag den 14. oktober

  • Kl. 07-09
    Morgenmad
  • Kl. 09.00
    Dagens sang
  • Kl. 09.15
    Mezzosopran Signe Asmussen med "Om at være freelance" - Siden debutkoncerten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2001, med anmeldelser, der udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører”, har hun – med et gennemsnit på 100 koncerter og forestillinger om året – nu for alvor slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder; en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer.
  • Kl. 10.15
    Pause
  • Kl. 10.30
    Mød Preben Iwan, musikproducer og lydkunstner. Kom med bag scenen, ned i partituret, ved mixerpulten og blandt mikrofonerne når Preben, Grammy-nomineret og Gramophone Award-vindende, fortæller om kunsten at producere lyd og indfange musikkens essens. Hør anekdoter om hvad det kræver at facilitere indspilninger med verdens topartister og at få dem til at lyde bedre end nogensinde før. Preben er uddannet som hornist i Hamborg, tidligere DR's chef-lydproducer og nu selvstændig med eget musikproduktionsselskab.
  • Kl. 12.00
    Frokost
  • Kl. 14.45
    Kaffe
  • Kl. 15.00
    Synge sange fra Højskolesangbogen med Hanna og Ingelise
  • Kl. 15.30
    Henrik Engelbrecht med "Da Wagners Operaer kom til Danmark" - Fra de første danske forsøg med Wagners værker i 1870’erne til den første samlede danske opførelse af Wagners Ringen i 1908. Oplev også den første opførelse af Parsifal i Aarhus, danske Wagnersangere med internationale karrierer og historien om indkøbet af en mekanisk drage fra Tyskland til den danske førsteopførelse af Siegfried. Alt ledsages af billedmateriale og optagelser med danske Wagnersangere fra ca. år 1900.
  • Kl. 16.30
    Pause
  • Kl. 16.45
    Henrik Engelbrecht med "Da Wagners Operaer kom til Danmark" - fortsættelse
  • Kl. 19.00
    Festmiddag

Tirsdag den 15. oktober

  • Kl. 07-09
    Morgenmad
  • Kl. 10.00
    Dagens sang
  • Kl. 10.15
    Tove Hyldgaard med "Noget om en pige med musik i" - Tove fortæller om sit liv på scenen, hvor hun i mere end 40 år har været en synlig brik i den danske musikalske mosaik. Fra sin tid i radioens pigekor, gennem 28 år på Det Kongelige Teater til gæsteoptrædener både på de danske scener og i udlandet.
  • Kl. 12.00
    Afsluttende frokost inden hjemrejse
Info

Når du tilmelder dig arrangementet er adgang til det fulde program, overnatning på enkelt- eller dobbeltværelse, adgang til Nyborg Strands Spa & Fitness-område samt alle måltider (morgenmad, frokost, middag og aftenkaffe) inkluderet i prisen. 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 65 31 31 31.

Forplejning

Kl. 07.00-09.00 Morgenmad

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 18.00 Middag

Ca. kl. 21.00 Aftenkaffe

TilmeldingT

Har du lyst til at være en del af årets Opera på Stranden?
Tilmeld dig via linket nedenfor eller ved at ringe på 65 31 31 31 eller send en mail til nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Mød årets værter

1 af 6

Erik Kaltoft

Erik Kaltoft er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium. Hans musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kam¬mermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret i Sydamerika, Japan, Korea, Kina, Vietnam og de fleste europæiske lande. Han har medvirket til uropførelsen af mere end 200 værker – hovedsagelig danske. Fra 2005-2010 professor ved Det Fynske Musikkonservatorium.

2 af 6

Ingelise Suppli

Ingelise Suppli er operasanger og sangpædagog og uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium afsluttende med Musikpædagogisk eksamen og Diplomeksamen i sang. Hun har gennem årene haft et alsidigt virke som opera- og koncertsanger sideløbende med sit arbejde som sangpædagog på konservatorierne i Aarhus og Aalborg. Hun har givet en del kurser i korisk stemmelægning og er sammen med dirigenten Søren Birch forfatter til bogen ”Koropsyngning og stemmedannelse”.

3 af 6

Inge Lise Vestergaard Poulsen

Inge-Lise Vestergaard-Poulsen er forhenværende projektleder for Talentkonkurrencen Unge Sangere, kostumier på Herning Kongrescenter og produktionsleder på forestillinger samme sted. Hun er 2 x modtager af Ikast Bys Initiativpris og medinitiativtager til mange kulturprojekter i Herning/Ikast – bl.a. Opera Bio, Klassisk Musikfestival 336, Børnemusicals, koncerter mm. og er ligeledes initiativtager til Opera på Stranden på Nyborg Strand.

4 af 6

Niels Ole Vestergaard Poulsen

Niels Ole Vestergaard-Poulsen, tidligere bestyrelsesformand på Nyborg Strand og indehaver af strikvarefabrik (Belika). Mangeårig formand for Dansk Tekstil- og Beklædning, bestyrelsesmedlem i Dansk Arbejdsgiverforening, formand for professionel fodbold i Ikast, medlem af Ikast Byråd og tildelt Den Midtjyske Erhvervslederpris i 1983. Fhv. Oldermand for Hosebinderlaget.

5 af 6

Hanna Christiansen

Hanna Christiansen, tidligere musiklærer ved Ikast-Brande Gymnasium, hvor hun havde sit virke i over fyrre år. Her har hun siden 1976 stået for opførelse af musik¬dramatiske værker med skolens elever og været igangsætter og medskaber af mange musikaktiviteter, bl.a. den landsdækkende talentkonkurrence “Unge Sangere” og KMF336 (Klassisk Musik Festival) i Herning-Ikast området. I en periode på 11 år har hun stået for den musikalske side af Herning Kongrescenters egne musicalproduktioner.

6 af 6

Aage Christiansen

Aage Christiansen, tidligere musiklærer ved Ikast-Brande Gymnasium, hvor han sammen med Hanna havde sit virke i over fyrre år og været med til at stå for opførelse af musik¬dramatiske værker med skolens elever og været igangsætter og medskaber af mange musikaktiviteter, bl.a. den landsdækkende talentkonkurrence “Unge Sangere” og KMF336 (Klassisk Musik Festival) i Herning-Ikast området. I en periode på 11 år har han ligeledes stået for den musikalske side af Herning Kongrescenters egne musicalproduktioner.

Mød årets kunstnere

Baryton Daniel Tobijanski

Operaformidler Susanne Vinther

Sopran Frederikke Kampmann

Komponist, librettist, musikproducer og performer Louise Alenius

Filminstruktør Birgit Tengberg

Tenor Stig Fogh Andersen

Mezzosopran Signe Asmussen

Musikproducer og lydkunstner Preben Iwan

Forfatter Henrik Engelbrecht

Sopran Tove Hyldgaard

Sopran Iben Silberg

1 af 11

Daniel Tobijanski

2 af 11

Susanne Vinther

3 af 11

Frederikke Kampmann

4 af 11

Louise Alinius

5 af 11

Birgit Tengberg

6 af 11

Stig Fogh Andersen

7 af 11

Signe Asmussen

8 af 11

Preben Iwan

9 af 11

Henrik Engelbrecht

10 af 11

Tove Hyldgard

11 af 11

Iben Silberg

Øvrige events

Tilmeld dig her