Nyborg Strand 66

Opera på Stranden

4.998,-

Pris pr. person i enkelt- eller dobbeltværelse

14.-17. oktober 2023

Få pladser

Events /

Opera på Stranden

I 2011 blev ”Opera på Stranden” afholdt for første gang og den store interesse har gjort det til en tilbagevendende begivenhed. Igen i år bestræber vi os på at sammensætte et program, som kan leve op til forventningerne fra tidligere deltagere, men også inspirere nye operainteresserede i at opleve fantastiske indlæg, koncerter og meget mere på et højt kunstnerisk niveau.

 

Arrangementet har til formål at give deltagerne mulighed for at mødes med og lytte til erfarne kunstnere, der – på forskellig vis – lever i operaens verden.

Lørdag den 14. oktober

 • Kl. 13.30-14.00 Ankomst og indkvartering
 • Kl. 15.00-15.15 Velkomstkaffe og introduktion
 • Kl. 15.15-16.15 Kiki Brandt, Sopran. En sprudlende start på dette års ”Opera på Stranden.” Kiki Brandt vil naturligvis synge uddrag fra nogle af de mange opera’er, og operetter forestillinger hun har medvirket i, men hun vil også fortælle om vejen hertil.
 • Kl. 16.30-17.45 Margrethe Albeck, operasufflør, signalør mm. "Jeg har det bedst med at arbejde i det skjulte, bag scenen, under og over scenen..." Margrethe vil fortælle om de områder i en operaproduktion, som de færreste kender noget til. Hvad laver en signalør/tekstafvikler og operasufflør?
 • Kl. 20.00 Koncert med Teit Kanstrup, Baryton og Erik Kaltoft på klaver

Søndag den 15. oktober

 • Kl. 09.00-09.15 Dagens sang
 • Kl. 09.15-11.30 Michael Bojesen "Alle elsker opera. Det er bare ikke alle, der ved det endnu":
 • Kl. 15.15-17.30 Jakob Næslund, tenor, iscenesætter mm. Gennengang/analyse af Verdi Falstaff. Falstaff er en opera i tre akter af Giuseppe Verdi. Librettoen, der bygger på William Shakespeares De lystige koner i Windsor, er skrevet af Arrigo Boito. Handlingen udspiller sig i Windsor omkring år 1600. Operaen blev uropført den 9. februar 1893 på Teatro alla Scala i Milano.
 • Kl. 20.00 Koncert med Stina Schmidt, mezzosopran og Erik Kaltoft på klaver

Mandag den 16. oktober

 • Kl. 09.00-09.15 Dagens sang
 • Kl. 09.15-11.45 Martin Åkerwall og Peter Ettrup Larsen. Oplev et underholdende koncertforedrag, hvor Peter og Martin giver et perspektiverende indblik i ups and downs i livet som dirigent, komponist og musiker. En rundtur i ord, toner og billeder gennem deres mange veje i musikken, som både kammerater, konkurrenter og kolleger.
 • Kl. 15.15-16.15 Rie Koch, radio- og TV-vært. I foredraget ”Stemmen bag mikrofonen” fortæller Rie Koch om arbejdet med stemmen. Det arbejde, som de færreste mennesker måske tænker over, men som er afgørende for god radioformidling – og hvor stemmen er selve udtrykket for personligheden bag mikrofonen.
 • Kl. 16.30-17.30 Vibeke Kristensen, sopran. Bo Kristian Jensen, tenor. Erik Kaltoft på klaver. Vibeke har sunget de større sopranpartier rundt omkring i Skandinavien og Bo Kristian har sunget alt fra Mozart til Tom Jones.
 • Kl. 19.00 Festmiddag med underholdning

Tirsdag den 17. Oktober (klik for at folde ud)

 • Kl. 09.00-10.00 Værelserne forlades og check-ud foretages i receptionen
 • Kl. 10.00-10.15 Dagens sang
 • Kl. 10.15-11.45 Jens Bruno Hansen, bas. "40 år med ny, dansk opera". Jens Bruno Hansen har ofte været anvendt som oratoriesolist og som udøver af helt ny musik i mange forskellige sammenhænge. Han har specialiseret sig som performer af ukonventionel og nytænkende musikdramatik og opera. Jens Bruno Hansen har desuden som teoretiker virket som rådgiver for forskellige institutioner.
 • Kl. 12.00 Frokost og derefter afrejse
Info

Når du tilmelder dig arrangementet er adgang til det fulde program, overnatning på enkelt- eller dobbeltværelse, adgang til Nyborg Strands Spa & Fitness-område samt alle måltider (morgenmad, frokost, middag og aftenkaffe) inkluderet i prisen. 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 65 31 31 31.

Forplejning

Kl. 07.00-09.00 Morgenmad

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 18.00 Middag

Ca. kl. 21.00 Aftenkaffe

Tilmelding

Har du lyst til at være en del af årets Opera på Stranden?
Tilmeld dig ved at ringe på 65 31 31 31 eller send en mail til nyborgstrand@nyborgstrand.dk

Print programmet

Som altid har vi lavet en lille folder med det fulde program, som du kan printe. 

Mød årets værter

1 af 6

Erik Kaltoft

Erik Kaltoft er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium. Hans musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kam¬mermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret i Sydamerika, Japan, Korea, Kina, Vietnam og de fleste europæiske lande. Han har medvirket til uropførelsen af mere end 200 værker – hovedsagelig danske. Fra 2005-2010 professor ved Det Fynske Musikkonservatorium.

2 af 6

Ingelise Suppli

Ingelise Suppli er operasanger og sangpædagog og uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium afsluttende med Musikpædagogisk eksamen og Diplomeksamen i sang. Hun har gennem årene haft et alsidigt virke som opera- og koncertsanger sideløbende med sit arbejde som sangpædagog på konservatorierne i Aarhus og Aalborg. Hun har givet en del kurser i korisk stemmelægning og er sammen med dirigenten Søren Birch forfatter til bogen ”Koropsyngning og stemmedannelse”.

3 af 6

Inge Lise Vestergaard Poulsen

Inge-Lise Vestergaard-Poulsen er forhenværende projektleder for Talentkonkurrencen Unge Sangere, kostumier på Herning Kongrescenter og produktionsleder på forestillinger samme sted. Hun er 2 x modtager af Ikast Bys Initiativpris og medinitiativtager til mange kulturprojekter i Herning/Ikast – bl.a. Opera Bio, Klassisk Musikfestival 336, Børnemusicals, koncerter mm. og er ligeledes initiativtager til Opera på Stranden på Nyborg Strand.

4 af 6

Niels Ole Vestergaard Poulsen

Niels Ole Vestergaard-Poulsen, tidligere bestyrelsesformand på Nyborg Strand og indehaver af strikvarefabrik (Belika). Mangeårig formand for Dansk Tekstil- og Beklædning, bestyrelsesmedlem i Dansk Arbejdsgiverforening, formand for professionel fodbold i Ikast, medlem af Ikast Byråd og tildelt Den Midtjyske Erhvervslederpris i 1983. Fhv. Oldermand for Hosebinderlaget.

5 af 6

Hanna Christiansen

Hanna Christiansen, tidligere musiklærer ved Ikast-Brande Gymnasium, hvor hun havde sit virke i over fyrre år. Her har hun siden 1976 stået for opførelse af musik¬dramatiske værker med skolens elever og været igangsætter og medskaber af mange musikaktiviteter, bl.a. den landsdækkende talentkonkurrence “Unge Sangere” og KMF336 (Klassisk Musik Festival) i Herning-Ikast området. I en periode på 11 år har hun stået for den musikalske side af Herning Kongrescenters egne musicalproduktioner.

6 af 6

Aage Christiansen

Aage Christiansen, tidligere musiklærer ved Ikast-Brande Gymnasium, hvor han sammen med Hanna havde sit virke i over fyrre år og været med til at stå for opførelse af musik¬dramatiske værker med skolens elever og været igangsætter og medskaber af mange musikaktiviteter, bl.a. den landsdækkende talentkonkurrence “Unge Sangere” og KMF336 (Klassisk Musik Festival) i Herning-Ikast området. I en periode på 11 år har han ligeledes stået for den musikalske side af Herning Kongrescenters egne musicalproduktioner.

Mød årets oplægsholdere

1 af 10

Kiki Brandt

Kiki Brandt, sopran er uddannet klassisk sanger og solist fra Det Fynske Musikkonservatorium, og arbejder som sanger og skuespiller. Hun er en meget alsidig kunstner, og hun har gennem sin karriere altid bevæget sig hjemmevant rundt mellem opera, musical, operette, revy, koncerter, voksen- og børneteater, og hun vil ikke undvære nogen af disse genre. For Kiki er det fortællingen, dét at ha’ noget på hjerte, og det tekniske indenfor hver af disse genre, der betyder noget!

2 af 10

Jakob Næslund Madsen

Jakob Næslund Madsen er uddannet tenor fra Det Jyske Musikkonservatorium og fra Operaakademiet ved Det Kgl. Teater. Han har sunget en lang række partier på bl.a. Den Ny Opera, Den Jyske Opera, Den Fynske Opera og Det Kgl. Teater. Sideløbende med sin sangerkarriere har Jakob Næslund Madsen også arbejdet som iscenesætter. Jakob er ansat i programafdelingen i Musikhuset Aarhus, med ansvar for bl.a. den klassiske musik.

3 af 10

Margrethe Albeck

Margrethe Albeck Født i Århus i 1943, 1962 -1971 Musikvidenskab, Aarhus Universitet. Fra 1963 parallelt med musikstudiet løst tilknyttet Den jyske Opera, 1975-1980 produktionsassistent på Den jyske Opera, 1980-1993 operasekretær, Det kgl. Teater, 1993-1995 instruktørassistent, 1995- 2012 signalør/tekstafvikler og operasufflør. 2013-2022 flere suffløropgaver på operaen.

4 af 10

Michael Bojesen

Michael Bojesen har altid arbejdet aktivt for, at al musik skal være tilgængelig for alle. Han har således medvirket i DR programmer som Landeplagen og Maestro, og har som chef for Copenhagen Opera Festival og Malmö Opera stået bag koncepter som fik operaen ud til den brede befolkning. Den danske sang og fællessangen har stået Michael Bojesens hjerte særligt nært, og han tog initiativ til projektet Sangens År som gav fællessangen et stort boost. Han har været med i redaktionsudvalget til Højskolesangbogen.

5 af 10

Rie Koch

Rie Koch, Radio- og TV-vært. Rie Kochs stemme har fulgt mange musikelskende danskere i efterhånden mange år. Som den rolige morgenvært på Klassisk Weekend på P2, som den klare stemme på DR1, når hun præsenterer Nytårskoncerten fra Wien eller introducerer torsdagskoncerter fra Koncerthuset i DR-byen. Rie Koch bliver ud over sit arbejde for DR flittigt benyttet som scenevært rundt omkring i landet, om det så er til Vendsyssel Festival, i Sorø Klosterkirke eller ved f.eks. Tivolis Stjernestunder.

6 af 10

Vibeke Kristensen

Vibeke Kristensen er født i Stavanger (1980) og bosat i København. Hun er uddannet ved Norges musikkhøjskole med afsluttende studier ved Opera-Akademiet i København i 2006. Hun debuterede ved Det Kongelige Teater i København i 2004. Udover flere optrædener på nationalscenen har hun også gæstet Den Jyske Opera flere gange, og i 2012 ble hun hedret som “Årets Sanger” af Operaens Venner (Ascolta)for sin prestation i titelrollen i Snehvides Spejl af Niels Marthinsen. Hun har også optrådt på store scener i Norge

7 af 10

Bo Christian Jensen

Bo Kristian Jensen, tenor tilhører den yngre generation på Det Kongelige Teater. Han er opvokset i Sydhavnen, har en klassisk italiensk tenor og elsker fodbold. Bo Kristian er fra et arbejderhjem, men et lidt specielt af slagsen. Moren var frisør og faren vicevært, og de fik tre sønner med et helt særligt talent; Gert Henning, Jan Flemming og Bo Kristian. De er alle professionelle operasangere.Bo Kristian er uddannet på Oberlin Konservatoriet i Ohio, USA og ved Operaakademiet på Det Kongelige Teater.

8 af 10

Teit Kanstrup

Teit Kanstrup – Baryton begyndte sine sangstudier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og flyttede derpå til London, hvor han studerede på Royal Academy of Musics Operaskole. Her fik han lejlighed til at arbejde med nogle af verdens fremmeste Lied-coaches, internationale operasolister, instruktører og dirigenter. Teit sang blandt andet hovedrollen i akademiets anmelderroste opsætning af Figaros Bryllup under ledelse af Sir Colin Davis.

9 af 10

Stina Schmidt

Stina Schmidt, mezzo har en efterhånden betydelig karriere som professionel sanger bag sig og bevæger sig hjemmevant i mange forskellige genrer. Med sin stærke udstråling og smidige stemme, dækker hun et bredt repertoire fra tidlig barok til ny klassisk musik. Hun fungerer som kunstnerisk leder, producent og medvirkende kunstner i Ørestad Klassiske Musikfestival og i operakompagniet Nontardar, og hun udgør halvdelen af Duo Schmidt og Raft

10 af 10

Martin Åkerwall

Der er en spændende blanding af sprudlende musik og farverige beretninger i vente, når dirigenterne Peter Ettrup Larsen og Martin Åkerwall besøger Opera på Stranden og de to musikere har meget til fælles. I det professionelle musikliv har de bl.a. medvirket i Danmarks Radios populære underholdningsprogram ”Maestro”. Ved en række internationale kurser for dirigenter har de formidlet deres erfaring som dirigenter, og senest har de dannet duoen SecondChoice hvor de giver deres bud på klassisk musik.

Øvrige events

Sommerhøjskole 03
Litteraturdage

10.-14. februar 2024

Poul Anker Bech

Udsolgt

Nyborgmødet

15.-18. oktober 2023