Ansvarlighed
Som et af Danmarks førende konferencehoteller, påtager vi os ansvaret for at handle med større hensyntagen til miljøet og lokalsamfundet omkring os. Denne forpligtelse afspejles i vores daglige forretningspraksis. Læs mere om vores initiativer nedenfor.
Â
Lokale råvarer og sæsonbaserede menuer
Smagen af autentiske oplevelser begynder med de råvarer, vi anvender. Vi støtter lokale og danske landmænd ved at købe friske råvarer, der ikke blot afspejler vores stolthed over vores egen kulinariske arv, men også reducerer transportens indvirkning på miljøet.
Vores menuer skifter i takt med årstiderne, hvilket sikrer en endeløs smagsrejse, der er i harmoni med naturens cyklus.
I vores køkken anvender vi alt, hvad vi kan af råvarerne, og intet går til spilde. Organisk affald genanvendes til biogas, hvilket bidrager til vores imponerende genanvendelsesprocent på hele 80%. Denne helhedsorienterede tilgang til madlavning er ikke kun godt for miljøet, men også for vores engagement i bæredygtig praksis.
Ansvarlig indkøb: Fra produktion til genanvendelse
Vi tror på, at ansvarlig indkøbspraksis spiller en afgørende rolle i at skabe en mere bæredygtig fremtid.
Når vi køber varer og produkter, er vores første prioritet at forstå deres oprindelse og produktionsmetoder. Vi stræber efter at arbejde sammen med producenter og leverandører, der deler vores værdier i forhold til miljømæssig ansvarlighed og social retfærdighed.
Indretningen af vores 69 nyrenoverede værelser er et godt eksempel herpå. De er udelukkende indrettet med møbler og interiør, der er fremstillet af bæredygtige og genanvendte materialer. Eksempelvis er vores gulvtæpper lavet af gamle fiskenet og plastflasker, og alt lige fra dyner, billedrammer og møbler er udstyret med de relevante certifikater.
Fra kaffegrums til østershatte
I samarbejde med Microgreens har vi taget et skridt mod at mindske vores spild og fremme bæredygtig produktion.
Vi samler al vores kaffegrums i store kasser, som Microgreens kommer og henter en gang om ugen.
Herefter bruges det til at dyrke østershatte til os, som vi får leveret på ugentlig basis.
Disse delikate svampe beriger vores menuer med en unik smag og tekstur, samtidig med at de mindsker miljøpÃ¥virkningen ved at omdanne affald til værdifulde ressourcer.Â
Banebrydende genanvendelse med Tork PaperCircle®Â
I samarbejde med Tork PaperCircle® - verdens første genbrugsservice for papirhåndklæder – kan vores brugte papirhåndklæder genanvendes i nye papirprodukter.
Vi bruger cirka 2 tons papirhåndklæder om året, som fremover kan genanvendes frem for at blive sendt til forbrænding.
Dét kan mærkes.
Intelligent belysning for en lys fremtid
Vores intelligente belysningssystemer, skarp temperaturstyring og udskiftning af 100 cirkulationspumper sparer os for ca. 750.000 kilowatt-timer om Ã¥ret.Â
En grønnere oplevelse - Green Key-certifikat
Vi hos Nyborg Strand er stolte over at være Green Key-certificeret. Vores engagement i bæredygtighed er en integreret del af vores forretningsstrategi. Vi arbejder konstant på at reducere vores miljøpåvirkning og fremme en grønere fremtid.
Som et Green Key-certificeret hotel forpligter vi os til at overholde strenge miljøstandarder og implementere grønne initiativer pÃ¥ tværs af vores drift.Â
Ved at vælge Nyborg Strand støtter vores gæster og samarbejdspartnere vores fælles mål om at beskytte miljøet og bevare vores smukke omgivelser for kommende generationer.
Social ansvarlighed i fællesskabet
Vi tror på, at et samfund trives, når det står sammen. Derfor har vi et nært partnerskab med Kirkens Korshær.
Vi støtter Kirkens Korshærs projekt "Hjælp til skolestart" der sikrer, at børn fra økonomisk udfordrede familier får en god start på skolelivet med de nødvendige fornødenheder som penalhus, skoletaske og praktisk tøj. Derudover giver Kirkens Korshær familierne mulighed for at komme og smøre solide madpakker til den kommende skoledag, så børnene er garanteret et godt måltid om dagen.
Vi støtter projektet ved at donere penge fra forskellige aktiviteter, fx vores store loppemarked i juni 2023. Derudover donerer vi en fast del af vores omsætning fra vores digitale navneskilte til projektet.
Sommercamp for udsatte familier
I sommeren 2023 havde vi debut på Projekt Sommercamp for udsatte børnefamilier i samarbejde med Kirkens Korshær.
Vi inviterede 70 familier på 4 dages all inclusive sommerferie med fuld forkælelse og masser af sjov på programmet. En kæmpe succes og meget rørende oplevelse.
Vi glæder os til at gentage succesen de næste 5 år.
Læs mere om projektet her.Â
Guldsponsor for Team Rynkeby
Vores partnerskab med Team Rynkeby handler om mere end penge. Det handler om at skabe opmærksomhed og støtte til dem, der har mest brug for det. Ved at deltage i denne bevægelse bidrager vi til at sikre, at børn med alvorlig sygdom får den behandling, de har brug for, og at deres familier modtager støtte og omsorg i deres sværeste stunder.
Udover ovenstÃ¥ende har vi ogsÃ¥ i flere Ã¥r støttet De Danske Julemærkehjem og en række af velgørende og arrangementer og initiativer i vores lokalomrÃ¥de.Â
På Nyborg Strand er bæredygtighed og social ansvarlighed ikke blot ord – de er en del af vores kerneværdier. Det vil du mærke, når du besøger os.
Gratis ESG-uddannelseskursus
Som et led af vores sociale ansvar tilbyder Nyborg Strand en spændende mulighed for vores mindre leverandører og samarbejdspartnere: Et gratis ESG-uddannelseskursus.
I vores vedvarende bestræbelser på at fremme bæredygtighed, har vi erkendt behovet for øget transparens og rapportering fra vores partnere. Vi forstår dog, at disse nye krav kan virke overvældende for mindre virksomheder. Vores mål er ikke at opstille hindringer, men at fungere som en støttende partner på denne rejse.
I samarbejde med ESG-konsulent Tina Villadsen har vi udviklet et skræddersyet 3-dages ESG-uddannelseskursus, som vi tilbyder helt gratis. Dette kursus er designet som en bro, der forbinder vores bæredygtighedsambitioner med den praktiske virkelighed for vores leverandører og samarbejdspartnere.
Arbejdskultur med mennesker i centrum
Som rummelig arbejdsplads arbejder vi tæt sammen med jobcentret og finder plads til ansatte, som skal have en hånd samt tilbyder støtte til medarbejdere, der har behov for det.
Vi byder fleksjobbere, praktikanter, personer i arbejdsprøvning og ukrainske flygtninge velkommen hos os. Derudover samarbejder vi med STU, der tilbyder ungdomsuddannelser til unge med særlige behov, som vi optager i vores forløb.
Vi prioriterer trivsel og arbejdsglæde for alle vores medarbejdere ved at tilbyde løbende kurser i godt arbejdsmiljø og social kapital.
Vores arbejdskultur vægter fleksibilitet højt og vi stræber efter at mindske presset på vores medarbejdere. Vi er en arbejdsplads, hvor du kan puste ud uden at brænde ud, samtidig med at vi opretholder en høj arbejdsmoral. Dette er en vigtig del af vores ansvarlige virksomhedsidentitet.
Vores helt egen elev-restaurant
Vores egen elev-restaurant, Restaurant Stranden, er et udtryk for vores engagement i uddannelse og vores bidrag til branchens fremtid.
Drives af vores dygtige kokke- og tjenerelever, er Restaurant Stranden en kilde til læring og udvikling i en autentisk gastronomisk setting. Vi er stolte af at være blandt de største lærepladser pÃ¥ Fyn og tager vores ansvar alvorligt ved at skabe en elev-restaurant, hvor eleverne selv styrer den kulinariske kurs og leverer mindeværdig service.Â
Vores fokus på at skabe optimale læringsrammer sikrer, at vores elever er rustet til at indgå i professionelle teams efter endt uddannelse. På alle måder en stor succes, som vi fortsat forventer os meget af.
Når du spiser hos os, får du smagen af Nyborg Strand på din tallerken. Vi bruger lokale råvarer, tilberedt med respekt for egnens traditioner. Menuen følger årstidens skiften og inkluderer gerne økologiske valg. Vi er stolte af vores bronzeøkologiske spisemærke og stræber efter at minimere madspild ved at genanvende rester til nye retter.
Vi udnytter naturens gaver omkring os, herunder vildt fra Holckenhavn-skoven og urter fra hotellets nyttehaver. Vores råvarer er hentet så lokalt som overhovedet muligt, og retterne er tilberedt med den dybeste respekt for egnen og stedets traditioner. Vores kærlighed til råvarerne begynder langt før, de når vores skærebræt.
Vi samarbejder med lokale producenter som Rosilde Højgaard for friske grøntsager og Grambogård for kalve- og oksevelfærdskød. Fra "Spis Min Gris" sikrer vi dyrevelfærd til vores svineretter og vores fisk kommer fra farvandet ved Storebælt. At handle lokalt er for os et privilegium, ikke en hindring.